Loše zdravstveno stanje generala

General Vladimir Lazarević, osuđen u Haškom tribunalu na 14 godina zatvora, u teškom je zdravstvenom stanju, a ovaj sud odbija da donese odluku o njegovom prijevremenom puštanju na slobodu, iako je odslužio više od dvije trećine kazne, piše "Politika".

Republika Srpska 19.08.2015 | 11:39
Loše zdravstveno stanje generala

Hag je Lazareviću, koji je osuđen za navodne zočine na Kosovu, odbio da uračuna gotovo godinu dana, koliko je proveo u bolnici u Beogradu.

Pravni zastupnici, njegova porodica, ali i državne institucije Srbije pokušavaju da izdejstvuju da se generalu u kaznu uračuna vrijeme provedeno u Srbiji na operacijama i liječenju.

Zbog veoma lošeg zdravstvenog stanja, odavno se očekuje da general bude pušten ili da bude prebačen u neku od zavodskih ustanova u Srbiji.

Krajem 2013. godine odlučeno je da se Lazarević iz Ševeningena prebaci u Poljsku na izdržavanje kazne.
Lazarević je od 2005. godine, prema riječima prijatelja porodice, imao sedam operacija.

Porodica se nada da će Tribunal uvažiti zahtjev pravnih zastupnika i da će Lazarević do sredine novembra biti na slobodi.
"Politika" navodi da bi bivši poptredsjedik Vlade SER Jugoslavije Nikola Šainović, osuđen po istoj optužnici, trebalo sljedeće sedmice da se vrati kući iz Švedske, gdje je odslužio dvije trećine kazne od 18 godina zatvora.

Najbolji uslovi u zatvorima su u skandinavskim zemljama, a najgori u zatvorima u Portugaliji, Estoniji i Velikoj Britaniji.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

U cilju pomirenja.

19.08.2015 09:48

Vucic ce da pomiri region, nema sta, trudi se Vlada. Pravni zastupnici, njegova porodica, ali i državne institucije Srbije pokušavaju da izdejstvuju da se generalu u kaznu uračuna vrijeme provedeno u Srbiji na operacijama i liječenju.

ODGOVORITE