Тражили 2.000 евра за лажне отмице!

После смрти Томислава Салопека, лажна амбасадорка звала породице радника у иностранству и тврдила да су отети и да морају да плате откуп. 

Свијет 15.08.2015 | 09:45
Тражили 2.000 евра за лажне отмице!

Трагична судбина Томислава Салопека, коме су терористи Исламске државе (ИС) у Египту одрубили главу, растужила је цео регион, али је истовремено инспирисала преваранте како да зараде новац.

У протеклих неколико дана непозната жена позвала је четири особе чији најближи раде у иностранству и, лажно се представљајући као радница хрватске амбасаде, рекла им је да су им најмилији отети или болесни и да хитно морају да уплате одређене новчане износе, пише Слободна Далмација.

Лажна амбасадорка звала је сестру једног поморца, јер је знала да не може с њим да контактира и рекла јој да су јој брата заробили терористи и да мора да плати неколико хиљада евра да би га терористи ослободили.

У другим случајевима је мање помињала случај Томислава Салопека, па је једној породици јавила да им је син болестан, да је у лондонској болници и да морају да уплате новац за његово лечење и транспорт до Загреба.

Три покушаја су била неуспешна јер су породице схватиле да је реч о превари. Једна 62-годишња Задранка уплатила јој је 2.000 евра преко Вестерн јуниона, јер јој је јавила да јој је син, који живи у Лондону, ухапшен и да пошаље новац за кауцију. Тек кад јој се по уплати нико није јавио, она је позвала полицију.

Иначе, египатски медији и јуче су се бавили судбином Томислава Салопека, па су објавили да су његови отмичари имали бедуински нагласак, а да су лица покривали палестинским марамама. Двојица истакнутих вођа Алмујахед Алсенави и Абу Мухамед ел Ансари рекли су да имена Муслиманки чије су ослобађање тражили намерно нису изговорили како нико не би могао да испуни захтев.


За таоца смо тражили да нам исплате 30 милиона долара. А разлог ликвидације није био политички, убили смо га зато што је био атеиста - рекле су вође терориста.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Не волим насиље

15.08.2015 08:30

Медјутим једино отмице Арапа цланова породица це мозда зауставити ово. Нико не отима Арапе- то и ако се деси је дио племенских сукоба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Админ

15.08.2015 09:46

Па кад се уплацује на банку WУ, мора се дати име и презиме, ко хоцеце узети новац и понијети лицну карту. Ова прица је за дјецу и заостале мало у глави.

ОДГОВОРИТЕ