Откуд сумње да ће коалиција опстати

Лидер Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић потврдио је да новодоговорена коалиција на федералном нивоу опстаје.

Босна и Херцеговина 13.08.2015 | 19:35
Откуд сумње да ће коалиција опстати

„Не знам откуд сумње да ће коалиција опстати“, изјавио је он новинарима наком данашњег разговора с предсједником Странке за Босну и Херцеговину (СБиХ) Амером Јерлагићем.

Казао је и да ће СБиХ, као новопридружена чланица договорене коалиције, вјероватно добити министра и одређене позиције у ресору енергетике, рударства и индустрије.

Свака од странака које улазе у коалицију требало би да добије по једну министарску позицију, најавио је такође Изетбеговић.

Добро би дошло и да се коалицији придружи ХДЗ 1990, сматра он.

Што се тиче евентуалног придруживања Савеза за бољу будућност БиХ (СБББиХ), Изетбеговић каже да је о томе с том странком разговарао лидер Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Драган Човић и да он не зна детаље.

 „Свако ко жели подржати реформску агенду је добродошао“, рекао је предсједник СДА и напоменуо да он никакав захтјев од СББ-а није добио.

Натписе у медијима да би незадовољници из СДА могли формирати евентуално нову странку, Б-СДА, прокоментарисао је ријечима: "Не бих рекао да ће доћи до авантуре која не треба ни њима ни СДА".

Извор: ФЕНА

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Шовинисти

13.08.2015 17:58

Сви сте ви велики шовинисити и национаалисти, а посебно СДА и ХДЗ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

13.08.2015 18:02

БЛА,БЛА,БЛА, Да ти није било Бабе рахметли не би ти био нико и ниста!!!Сировино једна!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

циа

13.08.2015 18:18

УДБА снајка УДБА... раде удбаси, убацују коске да се ови јадници глодзУ, расправљају и баве сами собом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

13.08.2015 22:20

Види насег прецедника,јест фаца,сто јест јест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви око мене.

14.08.2015 08:37

Сви око мене, ја сам ово наслиједио од бабе. Мој је бабо написао исламску декларацију а не ваш. На основу те декларације је и настала ова наша заједничка, овако складно скројена филђан држава. "У јединству је снага" је била моја парола за изборе и раја је подржала ту моју велику мисао. Сви знате да се избори у Босни добивају на основу праве пароле а не на основу не знам ти ја чега.

ОДГОВОРИТЕ