Otkud sumnje da će koalicija opstati

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović potvrdio je da novodogovorena koalicija na federalnom nivou opstaje.

Bosna i Hercegovina 13.08.2015 | 19:35
Otkud sumnje da će koalicija opstati

„Ne znam otkud sumnje da će koalicija opstati“, izjavio je on novinarima nakom današnjeg razgovora s predsjednikom Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Amerom Jerlagićem.

Kazao je i da će SBiH, kao novopridružena članica dogovorene koalicije, vjerovatno dobiti ministra i određene pozicije u resoru energetike, rudarstva i industrije.

Svaka od stranaka koje ulaze u koaliciju trebalo bi da dobije po jednu ministarsku poziciju, najavio je takođe Izetbegović.

Dobro bi došlo i da se koaliciji pridruži HDZ 1990, smatra on.

Što se tiče eventualnog pridruživanja Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH), Izetbegović kaže da je o tome s tom strankom razgovarao lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović i da on ne zna detalje.

 „Svako ko želi podržati reformsku agendu je dobrodošao“, rekao je predsjednik SDA i napomenuo da on nikakav zahtjev od SBB-a nije dobio.

Natpise u medijima da bi nezadovoljnici iz SDA mogli formirati eventualno novu stranku, B-SDA, prokomentarisao je riječima: "Ne bih rekao da će doći do avanture koja ne treba ni njima ni SDA".

Izvor: FENA

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Šovinisti

13.08.2015 17:58

Svi ste vi veliki šovinisiti i nacionaalisti, a posebno SDA i HDZ.

ODGOVORITE
Name

JA

13.08.2015 18:02

BLA,BLA,BLA, Da ti nije bilo Babe rahmetli ne bi ti bio niko i nista!!!Sirovino jedna!!!!!

ODGOVORITE
Name

cia

13.08.2015 18:18

UDBA snajka UDBA... rade udbasi, ubacuju koske da se ovi jadnici glodzU, raspravljaju i bave sami sobom

ODGOVORITE
Name

Zero

13.08.2015 22:20

Vidi naseg precednika,jest faca,sto jest jest.

ODGOVORITE
Name

Svi oko mene.

14.08.2015 08:37

Svi oko mene, ja sam ovo naslijedio od babe. Moj je babo napisao islamsku deklaraciju a ne vaš. Na osnovu te deklaracije je i nastala ova naša zajednička, ovako skladno skrojena filđan država. "U jedinstvu je snaga" je bila moja parola za izbore i raja je podržala tu moju veliku misao. Svi znate da se izbori u Bosni dobivaju na osnovu prave parole a ne na osnovu ne znam ti ja čega.

ODGOVORITE