Које страначке боје носи наша естрада?

Док су једни отворено признавали кога подржавају, други су о томе ћутали, а трећи дружењем са политичарима наводили на претпоставке да их и политички симпатишу.

Србија 12.08.2015 | 22:00
Које страначке боје носи наша естрада?

Недавно је певач народне музике, Аца Лукас, отворено признао да за СНС пева бесплатно, оптужујући своје колеге да су само наводно "политички неопредељени". Но, тако се само чини.

Једна од првих која никад није крила политичке симпатије је Јелена Карлеуша, која је једном приликом изјавила да је политички вођа "њене армије фанова" - Чеда Јовановић.

Но, иако није одустала од Чеде, у једној популарној тв емисији је недавно изразила симпатије и према српском премијеру, али и према Бојану Пајтићу у исто време. Изгледа да је популарна ЈК ипак постала политички неутралнија.

Пријатељства

Мало је оних који не знају да је Кики Лесендрић, из чувене групе "Пилоти" друг Млађана Динкића, да су се заједно бавили музиком, и да му је Динкић написао пар песама. Ипак, Лесендрић никада није отворено подржао политику бившег гувернера.

У табору народњака, пријатељство највеће звезде Цеце Ражњатовић и Драгана Марковића Палме евидентно је кроз посете певачице страначким скуповима Јединствене Србије. Палма је био члан Странке српског јединства Жељка Ражнатовића Аркана још од њеног оснивања па ово не би смело да нас изненади.

Но, Цеца је добар пријатељ и са Ивицом Дачићем, који јој редовно посећује концерте, па би Цеца могла бити у двојби, када је политичка наклоност у питању, или чак и у троуглу, јер је у одличним односима и са Вељом Илићем.

Мењали странке

Иза ДС-а својевремено је стајао Бајага, иза СНС-а Милош Бојанић, али и Зорица и Кемиш, а иза ЛДП-а краљ народне музике Шабан Шаулић, али и Снеки.

Бора Ђорђевић, или боље речено Бора Чорба, прошле године је напустио ДСС, рекавши да је она престала да спроводи политику коју је подржавао.

Хасан Дудић је бивши радикал, а потом је потражио, као пензионер, спасу у ПУПС-у.

Везе

Ана Бекута је у вези са Милутином Мркоњићем, па певање на њиховим догађајима приписујемо емотивној, а не политичкој вези, док је Мирослав Илић некада због родбинске везе са Шутановцем подржавао демократе.

Генерално, у подржавању појединих партија од певача су увек били гласнији глумци. Својевремено се покојни великан глуме, Бора Тодоровић појавио у споту ЛДП, а ставови Мирјане Карановић по мишљењима многих нагињу годинама ка истој странци.

Лидија Вукићевић је, како је већ познато, одавно у политици "до лаката".

Извор: Србија данас

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

блбл

12.08.2015 20:50

Имамо ли ми у РС и једног познатог пјеваца ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

12.08.2015 23:09

Има Додик он ти је главни Баја међу пјевачима у Српској. Кад се ухвати микрофона Шабан Шаулић изгледа као аматер. Још док у свој наступ уврсти го го плесачице Цвијановић, Мајкић, Марковић,Тешановић неће му бити равног