Koje stranačke boje nosi naša estrada?

Dok su jedni otvoreno priznavali koga podržavaju, drugi su o tome ćutali, a treći druženjem sa političarima navodili na pretpostavke da ih i politički simpatišu.

Srbija 12.08.2015 | 22:00
Koje stranačke boje nosi naša estrada?

Nedavno je pevač narodne muzike, Aca Lukas, otvoreno priznao da za SNS peva besplatno, optužujući svoje kolege da su samo navodno "politički neopredeljeni". No, tako se samo čini.

Jedna od prvih koja nikad nije krila političke simpatije je Jelena Karleuša, koja je jednom prilikom izjavila da je politički vođa "njene armije fanova" - Čeda Jovanović.

No, iako nije odustala od Čede, u jednoj popularnoj tv emisiji je nedavno izrazila simpatije i prema srpskom premijeru, ali i prema Bojanu Pajtiću u isto vreme. Izgleda da je popularna JK ipak postala politički neutralnija.

Prijateljstva

Malo je onih koji ne znaju da je Kiki Lesendrić, iz čuvene grupe "Piloti" drug Mlađana Dinkića, da su se zajedno bavili muzikom, i da mu je Dinkić napisao par pesama. Ipak, Lesendrić nikada nije otvoreno podržao politiku bivšeg guvernera.

U taboru narodnjaka, prijateljstvo najveće zvezde Cece Ražnjatović i Dragana Markovića Palme evidentno je kroz posete pevačice stranačkim skupovima Jedinstvene Srbije. Palma je bio član Stranke srpskog jedinstva Željka Ražnatovića Arkana još od njenog osnivanja pa ovo ne bi smelo da nas iznenadi.

No, Ceca je dobar prijatelj i sa Ivicom Dačićem, koji joj redovno posećuje koncerte, pa bi Ceca mogla biti u dvojbi, kada je politička naklonost u pitanju, ili čak i u trouglu, jer je u odličnim odnosima i sa Veljom Ilićem.

Menjali stranke

Iza DS-a svojevremeno je stajao Bajaga, iza SNS-a Miloš Bojanić, ali i Zorica i Kemiš, a iza LDP-a kralj narodne muzike Šaban Šaulić, ali i Sneki.

Bora Đorđević, ili bolje rečeno Bora Čorba, prošle godine je napustio DSS, rekavši da je ona prestala da sprovodi politiku koju je podržavao.

Hasan Dudić je bivši radikal, a potom je potražio, kao penzioner, spasu u PUPS-u.

Veze

Ana Bekuta je u vezi sa Milutinom Mrkonjićem, pa pevanje na njihovim događajima pripisujemo emotivnoj, a ne političkoj vezi, dok je Miroslav Ilić nekada zbog rodbinske veze sa Šutanovcem podržavao demokrate.

Generalno, u podržavanju pojedinih partija od pevača su uvek bili glasniji glumci. Svojevremeno se pokojni velikan glume, Bora Todorović pojavio u spotu LDP, a stavovi Mirjane Karanović po mišljenjima mnogih naginju godinama ka istoj stranci.

Lidija Vukićević je, kako je već poznato, odavno u politici "do lakata".

Izvor: Srbija danas

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

blbl

12.08.2015 20:50

Imamo li mi u RS i jednog poznatog pjevaca ??

ODGOVORITE
Name

Geography

12.08.2015 23:09

Ima Dodik on ti je glavni Baja među pjevačima u Srpskoj. Kad se uhvati mikrofona Šaban Šaulić izgleda kao amater. Još dok u svoj nastup uvrsti go go plesačice Cvijanović, Majkić, Marković,Tešanović neće mu biti ravnog