Спасено 367 лица

Након што је спасено 367 лица, међу којима је 12 жена и 13 дјеце, спасилачки тимови који трагају за несталима након бродолома у Средоземном мору саопштили су данас да не очекују да ће наћи још неког преживјелог.

Свијет 06.08.2015 | 10:10
Спасено 367 лица

Италијанска обалска стража је досад пронашла тијела 25 миграната са брода који је јуче са око 700 миграната из Африке потонуо код обала Либије.

У операцији спасавања учествује седам бродова, као и хеликоптери.

Проблеми на броду са мигрантима почели су јуче петнаестак наутичких миља од либијске обале, када је и упутио позив у помоћ, на који је одговорила сицилијанска обалска стража.

Преврнуо се када је на видику био први спасилачки брод.

Француски медији наводе да су спасилачке акције покренуте одмах, што је омогућило да се из воде извуче више од стотинак преживјелих.

У извлачењу миграната из мора учествовала су два брода која су патролирала у тој зони - један који користе "Љекари без граница" и један који припада ирској морнарици.

Више од 2.000 миграната је ове године изгубило живот у покушајима да се бродовима домогну Европе, а током цијеле прошле године погинуло је 3.279 људи, саопштила је Међународна организација за миграцију.

Коментари / 0

Оставите коментар