Spaseno 367 lica

Nakon što je spaseno 367 lica, među kojima je 12 žena i 13 djece, spasilački timovi koji tragaju za nestalima nakon brodoloma u Sredozemnom moru saopštili su danas da ne očekuju da će naći još nekog preživjelog.

Svijet 06.08.2015 | 10:10
Spaseno 367 lica

Italijanska obalska straža je dosad pronašla tijela 25 migranata sa broda koji je juče sa oko 700 migranata iz Afrike potonuo kod obala Libije.

U operaciji spasavanja učestvuje sedam brodova, kao i helikopteri.

Problemi na brodu sa migrantima počeli su juče petnaestak nautičkih milja od libijske obale, kada je i uputio poziv u pomoć, na koji je odgovorila sicilijanska obalska straža.

Prevrnuo se kada je na vidiku bio prvi spasilački brod.

Francuski mediji navode da su spasilačke akcije pokrenute odmah, što je omogućilo da se iz vode izvuče više od stotinak preživjelih.

U izvlačenju migranata iz mora učestvovala su dva broda koja su patrolirala u toj zoni - jedan koji koriste "LJekari bez granica" i jedan koji pripada irskoj mornarici.

Više od 2.000 migranata je ove godine izgubilo život u pokušajima da se brodovima domognu Evrope, a tokom cijele prošle godine poginulo je 3.279 ljudi, saopštila je Međunarodna organizacija za migraciju.

Komentari / 0

Ostavite komentar