И даље најплаћенији глумац на свијету

Роберт Дауни Џуниор поново је понео титулу најплаћенијег глумца на планети по избору магазина "Форбс".

Забава 06.08.2015 | 07:00
И даље најплаћенији глумац на свијету

Звезда филмова "Ајрон Мен" (50) нашао се на првом месту годишње листе трећи пут заредом са зарадом од чак 80 милиона долара. Његово огромно богатство углавном долази из улога у блокбастерима попут "Осветници".

Занимљиво је да је ове године у топ десет најплаћенијих своје место пронашло чак три боливудске звезде, пошто су уредници магазина "Форбс" по први пут почели да убрајају и зараде ван Холивуда, на интернационалном филмском тржишту.

Други на листи је Џеки Чен са зарадом од 50 милиона долара у протеклих 12 месеци, које углавном потичу из његових уносних франшиза и ланца биоскопа које поседује.

Акциона звезда Вин Дизел заузео је треће место са 47 милиона долара, пошто је његов филм "Фаст & Фуриоус 7" зарадио преко милијарду долара на благајнама широм света.

Прате га Бредли Купер (41,5 милиона) и Адам Сендлер (45 милиона), а занимљиво је да су они премашили Тома Круза, који је све до сада редовно зарађивао баснословне суме и био високо позициониран на оваквим листама.

Круз је заузео шесто место са "само" 40 милиона филмова. У топ десет нашли су се боливудске звезде Амитаб Бахчан са 33,5 милиона, Салман Кан са 33,5 милиона и Акшај Кумар са 32,5 милиона. Десети на листи је Марк Валберк који је прошле године зарадио 32 милиона долара.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар