Састанак Лаврова и Керија у Куала Лумпуру

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров разговараће данас у Куала Лумпуру, на маргинама самита Асоцијације нација југоисточне Азије /АСЕАН/, са америчким државним секретаром Џоном Керијем о низу питања од заједничког интереса за двије државе.

Свијет 05.08.2015 | 09:45
Састанак Лаврова и Керија у Куала Лумпуру

Лавров и Кери састали су се 3. августа у Катару са саудијским министром спољних послова Аделом ал-Џубеиром и разговарали о ситуацији у Сирији у контексту борбе против терористичке организације "Исламска држава".

Званичници су се сложили да постоји потреба за политичким рјешењем конфликта и за важном улогом коју би у постизању тог рјешења играле опозиционе групе.

Званична Москва ради на томе да сиријска влада и земље у том региону, укључујући Саудијску Арабију, успоставе алијансу за борбу против милитаната "Исламске државе", који су заузели велике дијелове сиријске територије током грађанског рата између снага сиријске владе и побуњеника.

Позивајући на ширу међународну сарадњу у борби против џихадиста, Русија тврди да напредовање џихадиста у освајању територија значи да би чак и противници сиријског предсједника Башара ал Асада сада требалло да се придруже званичном Дамаску у борби против заједничког непријатеља.

Коментари / 0

Оставите коментар