Пешић: ''Орлови'', пазите на крила!

Бивши селектор Светислав Пешић упозорава да Србија не сме много да полети на Еуробаскету. "То што смо други на свету нема више никакве везе. Спорт не познаје прошлост", поручио је Пешић.

Кошарка 04.08.2015 | 16:40
Пешић: ''Орлови'', пазите на крила!

Светислав Пешић зна колико је тешко стићи до врха са репрезентацијом. Искусни стручњак сматра да Србија има добру екипу и да на предстојећем Еуробаскету може да оствари добар резултат, али и упозорава да "орлови" не смеју превише да полете, као и да морају да се изборе са мотивисаним ривалима и притиском јавности.

"Много је важно да репрезентација Србије на ЕП буде у најјачем саставу. Такође не смемо да дозволимо да превише полети, а то зна да буде део нашег карактера. То што смо ми били други на свету нема више никакве везе. Спорт не познаје прошлост. Сада је кључ да се играчи ментално спреме за максималне напоре за такмичење на којем се од њих очекује да направе велики резултат, да најмање изборе пласман на Олимпијске игре у Рију", изјавио је за "Спортски журнал" Светислав Пешић.

Он сматра да ће и селектор Александар Ђорђевић бити на великом испиту.

"Тренер се не оцењује на основу једног резултата, већ на основу тога да ли има континуитет или не. Увек сам говорио да Сале има све што је потребно да постане врхунски тренер, и биће, али пред њим су тек сад прави изазови одлика врхунског тренера је и да решава проблеме. Надам се да ће се Сале изборити са њима и поново припремити екипу да пружа врхунске резултате", истакао је Пешић, један од највећих заговорника да Ђорђевић заслужује место на клупи Србије.

Искусни стручњак напомиње да сиутуација са Бобаном Марјановићем додатно компликује ствари, као и могућност неке повреде, као и притисак великих очекивања.

"Прича о томе да најмање мора да се освоји сребро представља оптерећење и отежава посао, али на тренеру је да проналази решења. Онда је ту и пораз, а селекторово умеће се види и како му екипа реагује после неуспеха",поручио је Светислав Пешић.

МНОГО ФАВОРИТА
Светислав Пешић сматра да ће Србија од старта на Еуробаскету имати веома тежак задатак, јер ће играти против екипа које као и "орлови" желе и имају квалитета за највеће домете. "Италијани су комплетни, Турци су висококвалитетни састав, немци ће са Дирком Новицким бити у најјачем саставу, а шта рећи о Шпанцима који имају проблем када су комплетни, јер селектор онда не зна којих 12 да одабере... Дакле Србији ће бити веома тешко и у групној фази такмичења", поручио је бивши селектор.

Коментари / 0

Оставите коментар