Најава - Крећу Енглези! Комјунити шилд: Челси - Арсенал!

Мурињо све добија на пенале, да ли ће и Венгера? Док Арсенал игра лепршаво и пакује голове, Плавци су испољили солидан квалитет с беле тачке, који би могао да буде адут у оваквим утакмицама.

Фудбал 02.08.2015 | 14:40
Најава - Крећу Енглези! Комјунити шилд: Челси - Арсенал!

Стари лондонски ривали отвориће у недељу (16.00) нову сезону Премијер лиге утакмицом у Суперкупу Енглеске, такозваном Комјунити шилду. Поприште борбе за први овосезонски трофеј између шампиона Енглеске, Челсија и победника ФА купа Арсенала, биће легендарни Вембли и нема сумње да ће оба менаџера, који се иначе не подносе, Арсен Венгер и Жозе Мурињо, учинити све да као победници напусте ово здање.

Арсенал, који брани титулу у овом такмичењу након прошлогодишњег тријумфа над Манчестер Ситијем (3:0) чак је 13 пута до сада освајао Комјунити шилд, док се Челси само четири пута радовао овалном пехару (од тога у три наврата након 2000. године). Последњи меч у Суперкупу ова два ривала одигран је пре тачно 10 година и тада су Плавци славили са 2:1.

Оба тима су током лета била тиха када су у питању појачања. Арсенал је довео само голмана (и то управо из комшилука) Петера Чеха од кога Арсен Венгер очекује да постане лидер тима, док ће за евентуално појачање у пољу можда у финишу прелазног рока издвојити које милионче. Зато Француз за овај меч, али и сезону, рачуна углавном на старе снаге – Вилшира, Ремзија, Казорлу, Озила и Волкота око кога ће се вртети игра Тобџија у будућности.

И Челси се појачао међу стативама, где је стигао Асмир Беговић, вероватно да буде резерва Тибу Куртои, али оно што би требало да доносе квалитет Мурињовом тиму је долазак Колумбијца Радамела Фалкаа из Монака. Искусни нападач би могао да унесе нову димензију у напад Плаваца и да с Дијегом Костом постане страх и трепет за голмане ривала.

Када је реч о тренутној форми, Арсенал ју је потврдио минулог викенда тријумфом у Купу Емирата, где је био доминантан у дуелима са Лионом (6:0) и Волфзбургом (1:0), а и генерално током лета је пружао солидне партије на турнеји у Азији где је рецимо савладан Евертон (3:1). Тобџије играју лепо и ефикасно па није искључено да и у недељу у меч уђу без калкулација и зафркавања – хазардерски.

Челси је играо променљиво на турнеји у САД-у, а након убедљвог пораза од Њујорка (2:4), уследила су два ремија са јачим тимовима и победе Плаваца на пенале. Против ПСЖ-а је било 1:1, против Барселоне 2:2, али је Мурињов тим показао карактер с беле тачке и можда би то могао да буде адут Плаваца у оваквим мечевима.

Наши репрезентативци Бранислав Ивановић и Немања Матић ће највероватније играти од првог минута, осим ако се Португалац не предомисли па укаже шансу некоме од резервиста.

АРСЕНАЛ НА ПРИПРЕМАМА

Сингапур XИ 4:0
Евертон 3:1
Лион 6:0
Волфзбург 1:0

ЧЕЛСИ НА ПРИПРЕМАМА

Њујорк Ред Булс 2:4
ПСЖ 1:1 – пеналима 5:4
Барселона 2:2 – пеналима 4:2

Коментари / 0

Оставите коментар