Najava - Kreću Englezi! Komjuniti šild: Čelsi - Arsenal!

Murinjo sve dobija na penale, da li će i Vengera? Dok Arsenal igra lepršavo i pakuje golove, Plavci su ispoljili solidan kvalitet s bele tačke, koji bi mogao da bude adut u ovakvim utakmicama.

Fudbal 02.08.2015 | 14:40
Najava - Kreću Englezi! Komjuniti šild: Čelsi - Arsenal!

Stari londonski rivali otvoriće u nedelju (16.00) novu sezonu Premijer lige utakmicom u Superkupu Engleske, takozvanom Komjuniti šildu. Poprište borbe za prvi ovosezonski trofej između šampiona Engleske, Čelsija i pobednika FA kupa Arsenala, biće legendarni Vembli i nema sumnje da će oba menadžera, koji se inače ne podnose, Arsen Venger i Žoze Murinjo, učiniti sve da kao pobednici napuste ovo zdanje.

Arsenal, koji brani titulu u ovom takmičenju nakon prošlogodišnjeg trijumfa nad Mančester Sitijem (3:0) čak je 13 puta do sada osvajao Komjuniti šild, dok se Čelsi samo četiri puta radovao ovalnom peharu (od toga u tri navrata nakon 2000. godine). Poslednji meč u Superkupu ova dva rivala odigran je pre tačno 10 godina i tada su Plavci slavili sa 2:1.

Oba tima su tokom leta bila tiha kada su u pitanju pojačanja. Arsenal je doveo samo golmana (i to upravo iz komšiluka) Petera Čeha od koga Arsen Venger očekuje da postane lider tima, dok će za eventualno pojačanje u polju možda u finišu prelaznog roka izdvojiti koje milionče. Zato Francuz za ovaj meč, ali i sezonu, računa uglavnom na stare snage – Vilšira, Remzija, Kazorlu, Ozila i Volkota oko koga će se vrteti igra Tobdžija u budućnosti.

I Čelsi se pojačao među stativama, gde je stigao Asmir Begović, verovatno da bude rezerva Tibu Kurtoi, ali ono što bi trebalo da donose kvalitet Murinjovom timu je dolazak Kolumbijca Radamela Falkaa iz Monaka. Iskusni napadač bi mogao da unese novu dimenziju u napad Plavaca i da s Dijegom Kostom postane strah i trepet za golmane rivala.

Kada je reč o trenutnoj formi, Arsenal ju je potvrdio minulog vikenda trijumfom u Kupu Emirata, gde je bio dominantan u duelima sa Lionom (6:0) i Volfzburgom (1:0), a i generalno tokom leta je pružao solidne partije na turneji u Aziji gde je recimo savladan Everton (3:1). Tobdžije igraju lepo i efikasno pa nije isključeno da i u nedelju u meč uđu bez kalkulacija i zafrkavanja – hazarderski.

Čelsi je igrao promenljivo na turneji u SAD-u, a nakon ubedljvog poraza od Njujorka (2:4), usledila su dva remija sa jačim timovima i pobede Plavaca na penale. Protiv PSŽ-a je bilo 1:1, protiv Barselone 2:2, ali je Murinjov tim pokazao karakter s bele tačke i možda bi to mogao da bude adut Plavaca u ovakvim mečevima.

Naši reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić će najverovatnije igrati od prvog minuta, osim ako se Portugalac ne predomisli pa ukaže šansu nekome od rezervista.

ARSENAL NA PRIPREMAMA

Singapur XI 4:0
Everton 3:1
Lion 6:0
Volfzburg 1:0

ČELSI NA PRIPREMAMA

Njujork Red Buls 2:4
PSŽ 1:1 – penalima 5:4
Barselona 2:2 – penalima 4:2

Komentari / 0

Ostavite komentar