ПЛ БиХ - Авдукић: Радник на "Грбавици" није туриста!

Сарајевски Жељезничар послије стартног пораза од Борца има императив побједе против Радника, али голман бијељинске екипе Асмир Авдукић вјерује у позитиван резултат на "Грбавици".

Фудбал 02.08.2015 | 15:20
ПЛ БиХ - Авдукић: Радник на "Грбавици" није туриста!

Дугогодишњи капитен бањалучког Борца Асмир Овдукић ове сезоне је црвено-плави дрес замијенио дресом бијељинског Радника, који је у првом колу савладао Витез, а сад му предстоји гостовање на "Грбавици".

"Због свега што су приказали фудбалери Жељезничара у Европи, велики су фаворити против Радника, али ми не долазимо на 'Грбавицу' као туристи. Пресудно је да не примимо погодак на почетку и како вријеме буде одмицало осјетиће се нервоза код домаћих играча. С Борцем сам имао много успјеха против Жеље, а и Радник је у посљедњих неколико сезона био незгодан за Сарајлије, па се уздамо и у ту традицију", рекао је популарни Авдука за бањалучки "ЕуроБлиц".

С друге стране у табору Жеље не желе ни да чују за било шта осим освајања три бода против Бијељинаца.

"Радник морамо да побиједимо. Већ заостајемо три бода, а ситуација ове сезоне не дозвољава много киксева, поготово на домаћем терену. Лига Европе не смије бити изговор и морамо пронаћи снагу да изборимо побједу", рекао је тренер Жеље Миломир Одовић, пренијели су сарајевски медији.

Утакмица између Травника и Сарајева је пролонгирана за понедјељак у 17 часова због изненадне смрти легендарног фудбалера "везира" Елведина Варупе, а у вечерњем термину игра се посљедњи меч другог кола између Широког Бријега и Витеза (20.30 х).

"Против Витеза неће бити ништа мање захтјевна утакмица него против Травника, напротив. Али, довољно смо паметни и концентрисани да освојимо три бода и 'овјеримо' тријумф са 'Пироте'. Дакле, опет ће се, прије свега, нас питати какав ће бити резултат", изјавио је шеф стручног штаба екипе са "Пецаре" Давор Младина.

Његов колега са клупе гостију Валентин Плавчић најавио је отворену игру на "Пецари", за разлику од од дефанзивне тактике у Бијељини, која је резултирала поразом од Радника.

"Играћемо отворено јер је јасно да затвореном игром не можемо до повољног резултата. Уз мало среће вјерујем да можемо до злата вриједног бода", рекао је Плавчић.

Премијер лига БиХ, друго коло

Недјеља

ЖЕЉЕЗНИЧАР - РАДНИК (17.30 х)

ШИРОКИ БРИЈЕГ - ВИТЕЗ (20.30 х)

Понедјељак

ТРАВНИК - САРАЈЕВО (17 х)

Играно у суботу:

ОЛИМПИК - ЧЕЛИК 1:1 (1:0)
/Бајрактаревић 2 аутогол - Чолић 90/

ВЕЛЕЖ - БОРАЦ 1:1 (0:0)
/Матић 51 - Јовић 86/

СЛОБОДА - РУДАР ПРИЈЕДОР 2:1 (2:0)
/Ахметовић 36, Морањкић 41 - Арежина 55/

МЛАДОСТ ДОБОЈ КАКАЊ - СЛАВИЈА 1:1 (0:0)
/Дилавер 58 - Ровчанин 55/

ДРИНА - ЗРИЊСКИ 0:1 (0:0)
/Лаштро 81/

Коментари / 0

Оставите коментар