PL BiH - Avdukić: Radnik na "Grbavici" nije turista!

Sarajevski Željezničar poslije startnog poraza od Borca ima imperativ pobjede protiv Radnika, ali golman bijeljinske ekipe Asmir Avdukić vjeruje u pozitivan rezultat na "Grbavici".

Fudbal 02.08.2015 | 15:20
PL BiH - Avdukić: Radnik na "Grbavici" nije turista!

Dugogodišnji kapiten banjalučkog Borca Asmir Ovdukić ove sezone je crveno-plavi dres zamijenio dresom bijeljinskog Radnika, koji je u prvom kolu savladao Vitez, a sad mu predstoji gostovanje na "Grbavici".

"Zbog svega što su prikazali fudbaleri Željezničara u Evropi, veliki su favoriti protiv Radnika, ali mi ne dolazimo na 'Grbavicu' kao turisti. Presudno je da ne primimo pogodak na početku i kako vrijeme bude odmicalo osjetiće se nervoza kod domaćih igrača. S Borcem sam imao mnogo uspjeha protiv Želje, a i Radnik je u posljednjih nekoliko sezona bio nezgodan za Sarajlije, pa se uzdamo i u tu tradiciju", rekao je popularni Avduka za banjalučki "EuroBlic".

S druge strane u taboru Želje ne žele ni da čuju za bilo šta osim osvajanja tri boda protiv Bijeljinaca.

"Radnik moramo da pobijedimo. Već zaostajemo tri boda, a situacija ove sezone ne dozvoljava mnogo kikseva, pogotovo na domaćem terenu. Liga Evrope ne smije biti izgovor i moramo pronaći snagu da izborimo pobjedu", rekao je trener Želje Milomir Odović, prenijeli su sarajevski mediji.

Utakmica između Travnika i Sarajeva je prolongirana za ponedjeljak u 17 časova zbog iznenadne smrti legendarnog fudbalera "vezira" Elvedina Varupe, a u večernjem terminu igra se posljednji meč drugog kola između Širokog Brijega i Viteza (20.30 h).

"Protiv Viteza neće biti ništa manje zahtjevna utakmica nego protiv Travnika, naprotiv. Ali, dovoljno smo pametni i koncentrisani da osvojimo tri boda i 'ovjerimo' trijumf sa 'Pirote'. Dakle, opet će se, prije svega, nas pitati kakav će biti rezultat", izjavio je šef stručnog štaba ekipe sa "Pecare" Davor Mladina.

Njegov kolega sa klupe gostiju Valentin Plavčić najavio je otvorenu igru na "Pecari", za razliku od od defanzivne taktike u Bijeljini, koja je rezultirala porazom od Radnika.

"Igraćemo otvoreno jer je jasno da zatvorenom igrom ne možemo do povoljnog rezultata. Uz malo sreće vjerujem da možemo do zlata vrijednog boda", rekao je Plavčić.

Premijer liga BiH, drugo kolo

Nedjelja

ŽELJEZNIČAR - RADNIK (17.30 h)

ŠIROKI BRIJEG - VITEZ (20.30 h)

Ponedjeljak

TRAVNIK - SARAJEVO (17 h)

Igrano u subotu:

OLIMPIK - ČELIK 1:1 (1:0)
/Bajraktarević 2 autogol - Čolić 90/

VELEŽ - BORAC 1:1 (0:0)
/Matić 51 - Jović 86/

SLOBODA - RUDAR PRIJEDOR 2:1 (2:0)
/Ahmetović 36, Moranjkić 41 - Arežina 55/

MLADOST DOBOJ KAKANJ - SLAVIJA 1:1 (0:0)
/Dilaver 58 - Rovčanin 55/

DRINA - ZRINJSKI 0:1 (0:0)
/Laštro 81/

Komentari / 0

Ostavite komentar