Француски Суперкуп ПСЖ-у! Лако са Лионом!

Зна се ко је тата: Кавани и друштво прегазили Лион! ПСЖ тријумфовао у финалу Суперкупа Француске у Монтреалу (2:0). 

Фудбал 02.08.2015 | 13:20
Француски Суперкуп ПСЖ-у! Лако са Лионом!

Ако се по старту сезоне може наслутити, биће ово још једна година доминације Пари Сен Жермена у Француској. Свеци су лагано, утисак је са пола гаса, савладали Лион у финалу Суперкупа (2:0), чиме су најавили нову, вероватно, берићетну сезону.

И, заиста, а то се видело вечерас на стадиону у Монтреалу, делује да ПСЖ нема конкуренцију на терену, барем када је у питању француски фудбал, јер је другопласирани тим из прошле сезоне збрисан са терена за само 17 минута.

Прво је Орије већ у 11. довео Парижане у предност након што се лепо снашао у гужви после прекида и са неколико метара главом убацио лопту у мрежу. Само шест минута касније, Единсон Кавани је закуцао лопту у мрежу. Матадор је сјајно реаговао, фудбалски...

Био је то заправо гол који је показао доминацију Парижана против тима који им се за деведесет минута није ни приближио голу, а камоли упутио шут. Тако је Кевин Трап на овој утакмици био потпуно без посла, што се не може рећи и за колегу на другој страни Антонија Лопеса, који је био под рафалом фудбалера ПСЖ-а.

Највише га је мучио Златан Ибрахимовић, који се није уписао у стрелце, али је стално претио, а добру прилику за шампиона Француске промашио је и Матуиди који се обрукао пред крај првог полувремена.

У наставку је ПСЖ доминирао, а искључење Гоналона у 63. минуту означило је дефинитиван крај утакмице. Колико је Лион био немоћан на овом мечу најбоље нам сведочи чњеница да је први шут у оквир гола упутио тек у 90. минуту…

Коментари / 0

Оставите коментар