Francuski Superkup PSŽ-u! Lako sa Lionom!

Zna se ko je tata: Kavani i društvo pregazili Lion! PSŽ trijumfovao u finalu Superkupa Francuske u Montrealu (2:0). 

Fudbal 02.08.2015 | 13:20
Francuski Superkup PSŽ-u! Lako sa Lionom!

Ako se po startu sezone može naslutiti, biće ovo još jedna godina dominacije Pari Sen Žermena u Francuskoj. Sveci su lagano, utisak je sa pola gasa, savladali Lion u finalu Superkupa (2:0), čime su najavili novu, verovatno, berićetnu sezonu.

I, zaista, a to se videlo večeras na stadionu u Montrealu, deluje da PSŽ nema konkurenciju na terenu, barem kada je u pitanju francuski fudbal, jer je drugoplasirani tim iz prošle sezone zbrisan sa terena za samo 17 minuta.

Prvo je Orije već u 11. doveo Parižane u prednost nakon što se lepo snašao u gužvi posle prekida i sa nekoliko metara glavom ubacio loptu u mrežu. Samo šest minuta kasnije, Edinson Kavani je zakucao loptu u mrežu. Matador je sjajno reagovao, fudbalski...

Bio je to zapravo gol koji je pokazao dominaciju Parižana protiv tima koji im se za devedeset minuta nije ni približio golu, a kamoli uputio šut. Tako je Kevin Trap na ovoj utakmici bio potpuno bez posla, što se ne može reći i za kolegu na drugoj strani Antonija Lopesa, koji je bio pod rafalom fudbalera PSŽ-a.

Najviše ga je mučio Zlatan Ibrahimović, koji se nije upisao u strelce, ali je stalno pretio, a dobru priliku za šampiona Francuske promašio je i Matuidi koji se obrukao pred kraj prvog poluvremena.

U nastavku je PSŽ dominirao, a isključenje Gonalona u 63. minutu označilo je definitivan kraj utakmice. Koliko je Lion bio nemoćan na ovom meču najbolje nam svedoči čnjenica da je prvi šut u okvir gola uputio tek u 90. minutu…

Komentari / 0

Ostavite komentar