Делпо: Најгоре је остало иза мене!

Аргентински тенисер Хуан Мартин дел Потро рекао је да су најтежи тренуци иза њега и да од ове недеље креће његова нова каријера.

Тенис 02.08.2015 | 11:40
Делпо: Најгоре је остало иза мене!

Дел Потро већ годинама има великих проблема са повредом зглоба леве руке, због које је у више наврата морао да паузира по више месеци.

После трећег хируршког захвата полако се враћа тенису и сада је поручио да је најгоре прошло.

„Најтежи тренуци моје каријере су прошли, они у којима нисам знао шта да радим после. Већ сам вам говорио о нелагодности што не могу да радим оно што волим и патњи док сам гледао тенис на ТВ-у. Данас је прича другачија – имам велика очекивања од новог поглавља које почиње ове недеље“, написао је Дел Потро на ’Фејсбуку’.

Дел Потро је, пун оптимизма, поручио да не жели да одустане од дворучног бекхенда приликом којег је имао јаке болове.

„Пре последње операције зглоба рекао сам вам у видео прилогу да сам поново посвећен себи како бих отклонио бол. Рекао сам вам да ћу можда имати другачији живот захваљујући алтернативним терапијама, али да морам да одем на операцију ако желим да поново ударам дворучни бекхенд како знам. У тој одлуци сам открио своја размишљања о будућности. Данас сам више него икада посвећен да се вратим. Нема више сумњи и знакова питања. Од данас креће моја нова каријера“, додао је Аргентинац.

Он је истакао да је свестан да га чека дуг пут до поновног такмичења на врхунском нивоу.

„Не значи да ће бити лако, увек сам користио реч ’камен спотицања’, али сам стварно тако осећао. Можда сам наишао да више таквих од других, али морате да их прескочите и превазиђете проблеме. Да изађете јачи и наставите даље. Три операције сам имао на левом ручном зглобу, једну на десном. Не знам колико има случајева попут мене у тенису, само знам да када имам циљ, покушавам да га остварим“, навео је шампион УС опена из 2009. године.

’Доброћудни див из Тандила’ због своје скромности и примерености има велики број навијача широм света, који му свакодневно пружају подршку.

„Ове недеље сам почео опоравак лаганим вежбањем. Када већ почињем од нуле, контролисао сам исхрану како бих задржао килажу. Потребно ми је неко време да озваничим тренерски тим. Желим да се захвалим свима онима који увек разговарају са мном на улици, онима који ми пишу на ’Твитеру’ или ’Фејсбуку’ како би ме питали да ли се осећам добро и када ћу се вратити. Такође и онима који ме чекају, а не контактирају. Не знам колико ће за то бити потребно времена, не знам на ком нивоу ћу играти, али се надам да ћу поново бити са вама на Туру“, закључио је Дел Потро.

Коментари / 0

Оставите коментар