Delpo: Najgore je ostalo iza mene!

Argentinski teniser Huan Martin del Potro rekao je da su najteži trenuci iza njega i da od ove nedelje kreće njegova nova karijera.

Tenis 02.08.2015 | 11:40
Delpo: Najgore je ostalo iza mene!

Del Potro već godinama ima velikih problema sa povredom zgloba leve ruke, zbog koje je u više navrata morao da pauzira po više meseci.

Posle trećeg hirurškog zahvata polako se vraća tenisu i sada je poručio da je najgore prošlo.

„Najteži trenuci moje karijere su prošli, oni u kojima nisam znao šta da radim posle. Već sam vam govorio o nelagodnosti što ne mogu da radim ono što volim i patnji dok sam gledao tenis na TV-u. Danas je priča drugačija – imam velika očekivanja od novog poglavlja koje počinje ove nedelje“, napisao je Del Potro na ’Fejsbuku’.

Del Potro je, pun optimizma, poručio da ne želi da odustane od dvoručnog bekhenda prilikom kojeg je imao jake bolove.

„Pre poslednje operacije zgloba rekao sam vam u video prilogu da sam ponovo posvećen sebi kako bih otklonio bol. Rekao sam vam da ću možda imati drugačiji život zahvaljujući alternativnim terapijama, ali da moram da odem na operaciju ako želim da ponovo udaram dvoručni bekhend kako znam. U toj odluci sam otkrio svoja razmišljanja o budućnosti. Danas sam više nego ikada posvećen da se vratim. Nema više sumnji i znakova pitanja. Od danas kreće moja nova karijera“, dodao je Argentinac.

On je istakao da je svestan da ga čeka dug put do ponovnog takmičenja na vrhunskom nivou.

„Ne znači da će biti lako, uvek sam koristio reč ’kamen spoticanja’, ali sam stvarno tako osećao. Možda sam naišao da više takvih od drugih, ali morate da ih preskočite i prevaziđete probleme. Da izađete jači i nastavite dalje. Tri operacije sam imao na levom ručnom zglobu, jednu na desnom. Ne znam koliko ima slučajeva poput mene u tenisu, samo znam da kada imam cilj, pokušavam da ga ostvarim“, naveo je šampion US opena iz 2009. godine.

’Dobroćudni div iz Tandila’ zbog svoje skromnosti i primerenosti ima veliki broj navijača širom sveta, koji mu svakodnevno pružaju podršku.

„Ove nedelje sam počeo oporavak laganim vežbanjem. Kada već počinjem od nule, kontrolisao sam ishranu kako bih zadržao kilažu. Potrebno mi je neko vreme da ozvaničim trenerski tim. Želim da se zahvalim svima onima koji uvek razgovaraju sa mnom na ulici, onima koji mi pišu na ’Tviteru’ ili ’Fejsbuku’ kako bi me pitali da li se osećam dobro i kada ću se vratiti. Takođe i onima koji me čekaju, a ne kontaktiraju. Ne znam koliko će za to biti potrebno vremena, ne znam na kom nivou ću igrati, ali se nadam da ću ponovo biti sa vama na Turu“, zaključio je Del Potro.

Komentari / 0

Ostavite komentar