Савршене фризуре за плажу

На одмору желимо да будемо лепе, изгледамо атрактивно, а фризура за плажу понекад зна да буде прави проблем.

Мода и љепота 31.07.2015 | 10:05
Савршене фризуре за плажу

Када говоримо о фризурама за плажу, најбитнија је комбинација практичности и лепоте. У зависности од дужине косе предлажемо вам низ различитих фризура, уз подсећање да обавезно заштитите косу од сунца.

Не заборавите на хранљиве серуме и препарате који ће заштитити косу од хлора из базена, сунца и соли у мору. Свакодневно прање исушује косу, зато је треба добро нахранити.

Дугачка коса

Најједноставнија и најбоља фризура коју можете да направите са својом лепом дугом косом на плажи је завезати косу у реп или пунђу. Дивљу или коврџаву косу можете учврстити гелом или лаком за косу, али не заборавите да након плаже косу исперете од препарата и нанесете серум који ће нахранити вашу косу. Коса уплетена у плетеницу, покупљена у реп или пунђу мање је изложена сунчевим зрацима.

Веома је важно да користите препарате за заштиту косе од сунца, јер је и коси као и кожи потребна додатна нега током лета. Избегавајте афро плетенице које откривају кожу главе, јер можете добити опекотина од сунца.

Средња дужина

Уколико је ваша коса средње дужине, такође можете да направите креативне фризуре за плажу. Уплетите предњи део у плетеницу, рибљу кост или ставите мараму у виду траке. Користите препарате и благе шампоне за испирање соли из косе. Уколико имате времена ставите током летовања хранљиву маску за косу.

Кратка коса

Најлакше је одржавати кратку косу. Поготово на плажи. Нема шармантније фризуре од разбарушен кратке косе са благим локнама. Ако је ваша коса природно обимна користите спреј или крему за текстурирање - то ц́е помоц́и да подигнете волумен косе. Дајте сјај коси кремом или уљем за сунчање.

Постоји заиста много фризура које ће учинити да изгледате сјајно на плажи. Шик пунђа, лежерни таласи, бохо локне, француска плетеница, рибља кост, коњски реп, или комбинација пунђе и плетенице.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар