Savršene frizure za plažu

Na odmoru želimo da budemo lepe, izgledamo atraktivno, a frizura za plažu ponekad zna da bude pravi problem.

Moda i ljepota 31.07.2015 | 10:05
Savršene frizure za plažu

Kada govorimo o frizurama za plažu, najbitnija je kombinacija praktičnosti i lepote. U zavisnosti od dužine kose predlažemo vam niz različitih frizura, uz podsećanje da obavezno zaštitite kosu od sunca.

Ne zaboravite na hranljive serume i preparate koji će zaštititi kosu od hlora iz bazena, sunca i soli u moru. Svakodnevno pranje isušuje kosu, zato je treba dobro nahraniti.

Dugačka kosa

Najjednostavnija i najbolja frizura koju možete da napravite sa svojom lepom dugom kosom na plaži je zavezati kosu u rep ili punđu. Divlju ili kovrdžavu kosu možete učvrstiti gelom ili lakom za kosu, ali ne zaboravite da nakon plaže kosu isperete od preparata i nanesete serum koji će nahraniti vašu kosu. Kosa upletena u pletenicu, pokupljena u rep ili punđu manje je izložena sunčevim zracima.

Veoma je važno da koristite preparate za zaštitu kose od sunca, jer je i kosi kao i koži potrebna dodatna nega tokom leta. Izbegavajte afro pletenice koje otkrivaju kožu glave, jer možete dobiti opekotina od sunca.

Srednja dužina

Ukoliko je vaša kosa srednje dužine, takođe možete da napravite kreativne frizure za plažu. Upletite prednji deo u pletenicu, riblju kost ili stavite maramu u vidu trake. Koristite preparate i blage šampone za ispiranje soli iz kose. Ukoliko imate vremena stavite tokom letovanja hranljivu masku za kosu.

Kratka kosa

Najlakše je održavati kratku kosu. Pogotovo na plaži. Nema šarmantnije frizure od razbarušen kratke kose sa blagim loknama. Ako je vaša kosa prirodno obimna koristite sprej ili kremu za teksturiranje - to će pomoći da podignete volumen kose. Dajte sjaj kosi kremom ili uljem za sunčanje.

Postoji zaista mnogo frizura koje će učiniti da izgledate sjajno na plaži. Šik punđa, ležerni talasi, boho lokne, francuska pletenica, riblja kost, konjski rep, ili kombinacija punđe i pletenice.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar