Нова политика Реала: Батали звезде, купуј најбољу шпанску дјецу!

Најављени доласци златних омладинаца Црвене фурије Хесуса Ваљеха и Данија Себаљоса доказ су заокрета у Реаловом пословању.

Фудбал 07.08.2015 | 08:20
Нова политика Реала: Батали звезде, купуј најбољу шпанску дјецу!

Какав заокрет Мадриђана. Није да код краља не ваља финансијска ситуација, има се увек за појачања, али је занимљива одлука челника клуба и новог тренера Рафе Бенитеза да у овом летњем прелазном року, док ривали троше на десетине милиона евра на звезде, они купују најталентованију шпанску децу.

Скоро да је готов прелазак у Мадрид капитена омладинске репрезентације Шпаније Хесуса Ваљеха (18), фудбалера Сарагосе и момка који је био један од најбољих у селекцији Црвене фурије која је недавно постала првак Европе на шампионату у Грчкој. Краљевски клуб ће за њега платити око 6.000.000 евра и изгледа решити проблем недостатака играча на позицији штопера на којој скоро сваке сезоне кубури.

Али Реал неће да се задржи само на њему, већ ће пробати да доведе још једног члана шампионске генерације шпанских омладинаца и најбољег играча првенства у Грчкој. Момак се зове Дани Себаљос, има такође 18 година и наступа за новог прволигаша Бетис. Клуб из Севиље промовисао је младог везисту пре само неколико дана у професионалца, потписао са њим петогодишњи уговор и подигао откупну клаузулу на чак 12.000.000 евра. Ипак, овај податак тешко да ће спречити Мадриђане да га купе, а већ сада Бетис је вољан да послује са Краљевским клубом јер би Реал желео да им позајми овог фудбалера већ за следећу сезону у Примери.

Ето, ранијих сезона били смо сведоци да је Краљевски клуб у цугу куповао звезде попут Роналда, Бејла, Кроса, Модрића… а овог лета, наступила је нека нова мода, па осим Давида де Хее и нисмо имали неко познато име које се везивало за прелазак у Мадрид. Очигледно је да је Реал са Бенитезом на челу смислио нови концепт и да је решио да пара, које увек има мало улаже у младе и екстраталентоване играче јер једноставно у садашњем тиму има доста звезда.

Може ли овај план да успе показаће време…

Коментари / 0

Оставите коментар