Пристали на нови зајам од 37 милиона евра

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ дао је данас сагласност за ратификацију Споразума о кредиту за развојну политику пословног амбијента између БиХ и Међународне банке за обнову и развој, вриједног 37 милиона евра.

Босна и Херцеговина 30.07.2015 | 14:32
Пристали на нови зајам од 37 милиона евра

Против давања сагласности за зајам намијењен Републици Српској и Федерацији БиХ била су двојица српских делегата из СДС-а.

Делегати су данас подржали Приједлог одлуке о усвајању Оквирне саобраћајне политике БиХ, уз закључак да Савјет министара БиХ, приликом доношења Саобраћајне стратегије и Акционог плана, обави свеобухватну и отворену јавну расправу, као и да, приликом реализације Саобраћајне стратегије и Акционог плана, обавља сталне координације са нижим нивоима власти.

Данас је усвојен и извјештај о раду Канцеларије за разматрање жалби за 2014. годину, те закључак да се Савјет министара БиХ задужи да хитно размотри нови Правилник о унутрашњој структури Канцеларије за разматрање жалби ради давања сагласности, а све ради успостављања адекватне организационе структуре Канцеларије.

Делегати нису прихватили извјештаје о раду и пословању БХРТ-а, те извјештај о ревизији финансијског извјештаја БХРТ-а за прошлу годину.

У расправи о овој тачки дневног реда хрватски делегат Мартин Рагуж оцијенио је да у постојећем амбијенту нико не преузима договорност за лоше стање у БХРТ и да је БХРТ колатерална штета.

Са њим се сагласио и Марио Караматић, који је затражио да представници сва три конститутивна народа договоре нови закон о јавном РТВ систему, у којем ће сви народи бити равноправно заступљени.

На данашњој сједници, која је окончана, разматрани су и прихваћени извјештаји о раду парламентарних комисија у прошлој години, те информација о стању јавне задужености БиХ на крају 2014. године.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

м.н.

30.07.2015 15:49

Само се знате задузивати. Ову земљу и народ довели сте до биједе. Народ је гладан од плате издвоји за резије и презивљава. Ста мислите колико народ јос мозе овако. Ви сте вампири који народу испија крв.

ОДГОВОРИТЕ