Pristali na novi zajam od 37 miliona evra

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH dao je danas saglasnost za ratifikaciju Sporazuma o kreditu za razvojnu politiku poslovnog ambijenta između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, vrijednog 37 miliona evra.

Bosna i Hercegovina 30.07.2015 | 14:32
Pristali na novi zajam od 37 miliona evra

Protiv davanja saglasnosti za zajam namijenjen Republici Srpskoj i Federaciji BiH bila su dvojica srpskih delegata iz SDS-a.

Delegati su danas podržali Prijedlog odluke o usvajanju Okvirne saobraćajne politike BiH, uz zaključak da Savjet ministara BiH, prilikom donošenja Saobraćajne strategije i Akcionog plana, obavi sveobuhvatnu i otvorenu javnu raspravu, kao i da, prilikom realizacije Saobraćajne strategije i Akcionog plana, obavlja stalne koordinacije sa nižim nivoima vlasti.

Danas je usvojen i izvještaj o radu Kancelarije za razmatranje žalbi za 2014. godinu, te zaključak da se Savjet ministara BiH zaduži da hitno razmotri novi Pravilnik o unutrašnjoj strukturi Kancelarije za razmatranje žalbi radi davanja saglasnosti, a sve radi uspostavljanja adekvatne organizacione strukture Kancelarije.

Delegati nisu prihvatili izvještaje o radu i poslovanju BHRT-a, te izvještaj o reviziji finansijskog izvještaja BHRT-a za prošlu godinu.

U raspravi o ovoj tački dnevnog reda hrvatski delegat Martin Raguž ocijenio je da u postojećem ambijentu niko ne preuzima dogovornost za loše stanje u BHRT i da je BHRT kolateralna šteta.

Sa njim se saglasio i Mario Karamatić, koji je zatražio da predstavnici sva tri konstitutivna naroda dogovore novi zakon o javnom RTV sistemu, u kojem će svi narodi biti ravnopravno zastupljeni.

Na današnjoj sjednici, koja je okončana, razmatrani su i prihvaćeni izvještaji o radu parlamentarnih komisija u prošloj godini, te informacija o stanju javne zaduženosti BiH na kraju 2014. godine.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

m.n.

30.07.2015 15:49

Samo se znate zaduzivati. Ovu zemlju i narod doveli ste do bijede. Narod je gladan od plate izdvoji za rezije i prezivljava. Sta mislite koliko narod jos moze ovako. Vi ste vampiri koji narodu ispija krv.

ODGOVORITE