НБА: Јокић потписао за Денвер!

Млади српски кошаркаш Никола Јокић каријеру дефинитивно наставља у Денверу!

Кошарка 30.07.2015 | 12:20
НБА: Јокић потписао за Денвер!

Никола Јокић трећи је играч из Србије који је овог лета потписао уговор са НБА екипом.

Бивши члан Мега Лекса каријеру наставља у Денверу. Он је са екипом Нагитса потписао вишегодишњи уговор, саопштио је потпредседник клуба Тим Коноли.

Јокић ће тако НБА каријеру започети у клубу који га је изабрао на прошлогодишњем драфту у другој рунди, као 41. "пика". Челници Денвера били су одушевљени оним што је млади центар приказао током Летње лиге, где је у просеку бележио осам поена и 6,2 скока по мечу.

Јокић (20 година, 211 центиметара) је претходне три године наступао за Мега Лекс, а у последњој сезони просечно је бележио 15,4 поена, 9,3 скокова и 3,5 асистенција по мечу у АБА лиги, и 18,4 поена, 10,3 ухваћене лопте, 2,7 додавања и 1,1 блокаду по утакмици у Суперлиги Србије.

Он је у АБА лиги проглашен најкориснијем играчем, док је у домаћем шампионату био најбољи стрелац и скакач, и један од најзаслужнијих што је екипа из Сремске Митровице обезбедила учешће у регионалној лиги и наредне сезоне.

Захављујући одличној сезони добио је и позив селектора Србије Александра Ђорђевића, али је накнадно "прецртан" како би се посветио припреми за дебитантску сезону у НБА лиги.

Јокић, који је био члан младе репрезентације Србије која је 2013. године освојила сребрну медаљу на Светском првенству у Чешкој, почетком јуна дефинитивно се опростио од Мега Лекса и кошарке у Србији, најавивши да жели каријеру да настави у САД.

Пре Јокића овог лета Бобан Марјановић је постао члан Сан Антонија, док је Немања Бјелица потписао уговор са Минесотом.

Коментари / 0

Оставите коментар