NBA: Jokić potpisao za Denver!

Mladi srpski košarkaš Nikola Jokić karijeru definitivno nastavlja u Denveru!

Košarka 30.07.2015 | 12:20
NBA: Jokić potpisao za Denver!

Nikola Jokić treći je igrač iz Srbije koji je ovog leta potpisao ugovor sa NBA ekipom.

Bivši član Mega Leksa karijeru nastavlja u Denveru. On je sa ekipom Nagitsa potpisao višegodišnji ugovor, saopštio je potpredsednik kluba Tim Konoli.

Jokić će tako NBA karijeru započeti u klubu koji ga je izabrao na prošlogodišnjem draftu u drugoj rundi, kao 41. "pika". Čelnici Denvera bili su oduševljeni onim što je mladi centar prikazao tokom Letnje lige, gde je u proseku beležio osam poena i 6,2 skoka po meču.

Jokić (20 godina, 211 centimetara) je prethodne tri godine nastupao za Mega Leks, a u poslednjoj sezoni prosečno je beležio 15,4 poena, 9,3 skokova i 3,5 asistencija po meču u ABA ligi, i 18,4 poena, 10,3 uhvaćene lopte, 2,7 dodavanja i 1,1 blokadu po utakmici u Superligi Srbije.

On je u ABA ligi proglašen najkorisnijem igračem, dok je u domaćem šampionatu bio najbolji strelac i skakač, i jedan od najzaslužnijih što je ekipa iz Sremske Mitrovice obezbedila učešće u regionalnoj ligi i naredne sezone.

Zahavljujući odličnoj sezoni dobio je i poziv selektora Srbije Aleksandra Đorđevića, ali je naknadno "precrtan" kako bi se posvetio pripremi za debitantsku sezonu u NBA ligi.

Jokić, koji je bio član mlade reprezentacije Srbije koja je 2013. godine osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Češkoj, početkom juna definitivno se oprostio od Mega Leksa i košarke u Srbiji, najavivši da želi karijeru da nastavi u SAD.

Pre Jokića ovog leta Boban Marjanović je postao član San Antonija, dok je Nemanja Bjelica potpisao ugovor sa Minesotom.

Komentari / 0

Ostavite komentar