СП - Филиповић: Све бољи ћемо бити како буде текло првенство!

Ватерполисти Србије допутовали у Казањ, где у понедељак почињу наступ на шампионату света.

Остали спортови 25.07.2015 | 20:00
СП - Филиповић: Све бољи ћемо бити како буде текло првенство!

Ватерполо репрезентација Србије на Светско првенство је дошла као актуелни, двоструки узастопни првак Европе, шампион Светске лиге и једна од само три екипе са олимпијском "визом".

Поред Србије, наступ на Играма у Рио де Жанеиру следеће године обезбедили су Бразил, као организатор и САД, као победник Панамеричких игара.

Борба за два од преосталих девет места водиће се од понедељка на СП у Казању, а "делфини" су себи омогућили растерећен наступ макар у том погледу...

"Најважнији циљ ове сезоне смо остварили и то нам даје мирноћу. Наравно, сами себи увек постављамо највише циљеве. И на СП желимо да дођемо до самог краја, али не играмо само ми ватерполо, имамо врло јаке конкуренте", рекао је за "Спорт" Филип Филиповић.

Прослављени бек каже да су "делфини" имали много проблема са повредама, да је много "излечених и тек залечених" (додајмо и суспензију Рађена, као огроман хендикеп), али да смо на СП дошли са "тренутно 13 најбољих играча".

То су Гојко Пијетловић, Бранислав Митровић (голмани), Душан Мандић, Живко Гоцић, Сава Ранђеловић, Милош Ћук, Душко Пијетловић, Слободан Никић, Милан Алексић, Никола Јакшић, Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић и Стефан Митровић.

Србија ће у првој фази играти у групи Д, прво против Црне Горе, па против Јапана и Аустралије. Победник групе иде директно у четвртфинале, а другопласирани и трећепласирани у бараж.

То је промена у односу на претходно СП, у Барселони 2013, када је свих 16 учесника ишло у елиминације, почев од осмине финала. Тада смо били први у групи, па победили Румунију, а у четвртфиналу изгубили од Црне Горе (8:9) и након разигравања за коначан пласман заузели седмо место.

Премијерни дуел СП у Казању нико не доживљава као прилику за реванш која "не сме да се пропусти"...

"Утакмица против Црне Горе је битна, али не и пресудна. Не би требало од почетка такмичења очекивати наша врхунска издања. Пут успеха је раст форме како будемо ишли ка најважнијим мечевима. Био бих срећан ако бисмо испрва побеђивали уз слабије партије", каже Филиповић.

Последњу медаљу на СП освојили смо 2011. у Шангају (сребро), а последњу титулу у Риму 2009. Из те екипе ће у Казању играти осморица ватерполиста.

Коментари / 0

Оставите коментар