Видовић: Орић ће можда тужити Додика

Бивши командант армије БиХ у Сребреници Насер Орић није био на комеморацији у Поточарима 11. јула, када је нападнут премијер Србије Александар Вучић, тврди Орићев адвокат Васвија Видовић.

Босна и Херцеговина 24.07.2015 | 07:44
Видовић: Орић ће можда тужити Додика

"Насер Орић није био у Поточарима, јер због мера забране кретања не сме да излази из Кантона Сарајево и Зеничко-добојског у Федерацији БиХ. Постоје бројни докази и сведоци који то поткрепљују. Полиција, рецимо, може да утврди одакле је телефонирао тог дана", рекла је Видовићева за "Информер".

Она, такође, истиче да Орић ни на који начин није учествовао у нападу на Вучића.

Видовићева додаје и да ће можда тужити предеседника РС Милорада Додика због тврдњи, током његове недавне посете Београду, да је Орић прерушен подстрекивао линч српског премијера у Поточарима.

"Зависно од тога који су све медији објавили ту изјаву, одлучићемо хоћемо ли Додика тужити за клевету. Ако би тај процес био у Бањалуци, не верујем да би Орић имао шансе", рекла је Видовићева.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

правда није слијепа

24.07.2015 06:20

Једино што се слажем са додитицном јесте да исход могућег судског процеса зависи од тога где ти суде. Правосуђе је дефинитивно најболеснији дио нашег друштва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

24.07.2015 06:28

Истина је ово.Ја зивим у насељу Храсно на тргу Хероја бивси трг Пере Косорица.Видио сам Насера и Дјозу код кафица Палма.Мерцедес Р 350,а има цовјек и Хамера 2,и Ланд Цруисера кратког металик.Тај дан је био с Мерцедесовим цроссовером.Инаце задњих годину двије цесто га видјам у насељу овдје......с кримосима локалним.11 је овдје био.ПОУЗДАНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

24.07.2015 06:33

Јој и ова је досадила свима ! Адвокат за све системе и за сва уредјења , једном ријецју морална мизерија ! Стета сто није зивила у доба Ал Капонеа и њега би ститила ! Цујете само ста "мали цовјек" из Подриња мисли о Насеру!Доста је изјава једног дјецака у Сребреници у рату,на питање"Ста цес бити када порастес?",он одговара:"Насеров коњ да и ја пробам сецер!!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тесла

24.07.2015 06:38

Додик је видовит,осим Орица у Сребреници,видио је аеродрум у Требињу,српски електромобил,терористе у хотелу Тузла,други спрат,руски кредит и разне бајке,њега ниста не коста а и нас мало неслане сале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сунцица

24.07.2015 07:01

Вазно је да је то јавно рецено и да је имало бум ефекат на гледаоце. Била сам свједок томе, како народ насједа на сваку прицу коју цује у вијестима. Пропаганда је цудо. Послије се наравно демантује или игнорисе изјављено, али то остаје као "истина" за све оне који тако зеле да буде. Цовјек се замјери и властитим родитељима на њиховој глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нинџа

24.07.2015 08:16

Смјешан прједлог озбиљног адвоката Чуј може се утврдити одакле је телефонирао Хоћеш рећи може се утврдити гдје је оставио мобилни и да је неко телефонирао са његовог броја

ОДГОВОРИТЕ
Name

млада босна

24.07.2015 09:45

Интересантно је да земља са највисе судова у ЕУ има највисе криминалаца,а ако си Србин пусиона си у Федерацији,ако си Босњак у РС-у.Јос веца си пусијона у оба ентитета ако те ознаце са подобним Србином или Босњаком и та нација код нас постоји,ПОДОБНИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.07.2015 10:02

Господјо зашто мислите ако би судски процес био у БЛ да тад неби добили спор. Значи само Муслимани суде праведно. Е па шта ако и ми из РС мислимо да Муслимани не суде праведно . Ви сте адвокат и јавна личност жалосно је што такав став износите јавно без аргумената и доказа. Жалосно је и то што ви можете да изнесете јавно такав став а ако га Срби изнесу, да не вјерују суду БИХ,онда нам се пријети ратом..Замислите се мало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

24.07.2015 11:45

Син Насера Орица Амар Ориц је бас леп децко, лици на оца!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сваста

24.07.2015 19:39

Окорели злоцинац да тузи некога прво да се суди њему па он нек онда тузује ако му је забрана кретања и прије била одкуд у Свајцерској који кукавицлук овог БиХ правосудја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Макс

25.07.2015 06:28

ЗАР ТАЈ КРИМИНАЛАЦ орић НИЈЕ У ЗАТВОРУ! ПАМЕТНОМ ЈЕДНОМ ДОСТА ДА ВИДИ ПРАВУ СЛИКУ СУДСТВА.КАКО РАДЕ СУБОТОМ И НЕДЕЉОМ ЗА МАЛЕ ПАРЕ.

Name

Сјоуден и

25.07.2015 06:33

Господине ствар је поступајућег судије у току поступка, истина је да их има корупмпирајих али има и коректних и поштених. Нажалост мали број.!!!!

ОДГОВОРИТЕ