Vidović: Orić će možda tužiti Dodika

Bivši komandant armije BiH u Srebrenici Naser Orić nije bio na komemoraciji u Potočarima 11. jula, kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić, tvrdi Orićev advokat Vasvija Vidović.

Bosna i Hercegovina 24.07.2015 | 07:44
Vidović: Orić će možda tužiti Dodika

"Naser Orić nije bio u Potočarima, jer zbog mera zabrane kretanja ne sme da izlazi iz Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog u Federaciji BiH. Postoje brojni dokazi i svedoci koji to potkrepljuju. Policija, recimo, može da utvrdi odakle je telefonirao tog dana", rekla je Vidovićeva za "Informer".

Ona, takođe, ističe da Orić ni na koji način nije učestvovao u napadu na Vučića.

Vidovićeva dodaje i da će možda tužiti predesednika RS Milorada Dodika zbog tvrdnji, tokom njegove nedavne posete Beogradu, da je Orić prerušen podstrekivao linč srpskog premijera u Potočarima.

"Zavisno od toga koji su sve mediji objavili tu izjavu, odlučićemo hoćemo li Dodika tužiti za klevetu. Ako bi taj proces bio u Banjaluci, ne verujem da bi Orić imao šanse", rekla je Vidovićeva.

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

pravda nije slijepa

24.07.2015 06:20

Jedino što se slažem sa doditicnom jeste da ishod mogućeg sudskog procesa zavisi od toga gde ti sude. Pravosuđe je definitivno najbolesniji dio našeg društva.

ODGOVORITE
Name

Sarajevo

24.07.2015 06:28

Istina je ovo.Ja zivim u naselju Hrasno na trgu Heroja bivsi trg Pere Kosorica.Vidio sam Nasera i Djozu kod kafica Palma.Mercedes R 350,a ima covjek i Hamera 2,i Land Cruisera kratkog metalik.Taj dan je bio s Mercedesovim crossoverom.Inace zadnjih godinu dvije cesto ga vidjam u naselju ovdje......s krimosima lokalnim.11 je ovdje bio.POUZDANO.

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

24.07.2015 06:33

Joj i ova je dosadila svima ! Advokat za sve sisteme i za sva uredjenja , jednom rijecju moralna mizerija ! Steta sto nije zivila u doba Al Kaponea i njega bi stitila ! Cujete samo sta "mali covjek" iz Podrinja misli o Naseru!Dosta je izjava jednog djecaka u Srebrenici u ratu,na pitanje"Sta ces biti kada porastes?",on odgovara:"Naserov konj da i ja probam secer!!"

ODGOVORITE
Name

Tesla

24.07.2015 06:38

Dodik je vidovit,osim Orica u Srebrenici,vidio je aerodrum u Trebinju,srpski elektromobil,teroriste u hotelu Tuzla,drugi sprat,ruski kredit i razne bajke,njega nista ne kosta a i nas malo neslane sale.

ODGOVORITE
Name

suncica

24.07.2015 07:01

Vazno je da je to javno receno i da je imalo bum efekat na gledaoce. Bila sam svjedok tome, kako narod nasjeda na svaku pricu koju cuje u vijestima. Propaganda je cudo. Poslije se naravno demantuje ili ignorise izjavljeno, ali to ostaje kao "istina" za sve one koji tako zele da bude. Covjek se zamjeri i vlastitim roditeljima na njihovoj gluposti.

ODGOVORITE
Name

Нинџа

24.07.2015 08:16

Смјешан прједлог озбиљног адвоката Чуј може се утврдити одакле је телефонирао Хоћеш рећи може се утврдити гдје је оставио мобилни и да је неко телефонирао са његовог броја

ODGOVORITE
Name

mlada bosna

24.07.2015 09:45

Interesantno je da zemlja sa najvise sudova u EU ima najvise kriminalaca,a ako si Srbin pusiona si u Federaciji,ako si Bosnjak u RS-u.Jos veca si pusijona u oba entiteta ako te oznace sa podobnim Srbinom ili Bosnjakom i ta nacija kod nas postoji,PODOBNI!!!

ODGOVORITE
Name

Milan

24.07.2015 10:02

Gospodjo zašto mislite ako bi sudski proces bio u BL da tad nebi dobili spor. Znači samo Muslimani sude pravedno. E pa šta ako i mi iz RS mislimo da Muslimani ne sude pravedno . Vi ste advokat i javna ličnost žalosno je što takav stav iznosite javno bez argumenata i dokaza. Žalosno je i to što vi možete da iznesete javno takav stav a ako ga Srbi iznesu, da ne vjeruju sudu BIH,onda nam se prijeti ratom..Zamislite se malo...

ODGOVORITE
Name

ana

24.07.2015 11:45

Sin Nasera Orica Amar Oric je bas lep decko, lici na oca!!!!

ODGOVORITE
Name

svasta

24.07.2015 19:39

Okoreli zlocinac da tuzi nekoga prvo da se sudi njemu pa on nek onda tuzuje ako mu je zabrana kretanja i prije bila odkud u Svajcerskoj koji kukavicluk ovog BiH pravosudja.

ODGOVORITE
Name

Maks

25.07.2015 06:28

ZAR TAJ KRIMINALAC orić NIJE U ZATVORU! PAMETNOM JEDNOM DOSTA DA VIDI PRAVU SLIKU SUDSTVA.KAKO RADE SUBOTOM I NEDELJOM ZA MALE PARE.

Name

Sjouden i

25.07.2015 06:33

Gospodine stvar je postupajućeg sudije u toku postupka, istina je da ih ima korupmpirajih ali ima i korektnih i poštenih. Nažalost mali broj.!!!!

ODGOVORITE