"Добро јутро, срећан вам Дан независности"

"Добро јутро амерички пилоти. Овдје смо да бисмо вас поздравили на четврти јули, Дан независности" била је порука послата са два руска бомбардера који су пришли на око 60 километара од обала америчке савезне државе Калифорније 4. јула ове године.

Свијет 23.07.2015 | 13:56
"Добро јутро, срећан вам Дан независности"

Поруке су примили амерички борбени авиони који су полетјели како би их пресрели, а информација о необичној честитки саопштена је тек у сриједу, пише ЦНН.

Сусрет руских бомбардера Ту-95 и америчких ловаца Ф-15с десио се истог дана када је руски предсједник Владимир Путин честитао Дан независности америчком колеги Бараку Обами.

"Руски пилоти су послали поруку путем ванредног канала за комуницирање", саопштено је из НОРАД-а, сјеверноамеричког командног центра за ваздушну одбрану.

Иако из команде инцидент нису хтјели окарактерисати као пријетњу, речено је како је сусрет носио потенцијал за дестабилизовање ситуације због чињенице да су руски авиони способни за ношење нуклеарног оружја пришли САД-у без најаве.

Истога дана амерички ловци пресрели су два руска бомбардера недалеко од обала Аљаске, а у том, као ни у случају забиљеженом код Калифорније, руски авиони нису нарушили амерички ваздушни простор.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Инцкола

23.07.2015 12:01

Биће ипак мањих инцидената измедју њих. Резултат? Незахвално прогнозирати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ок

23.07.2015 12:30

Руси били у медјународним водама цеститали празник,сасвим нормално и постено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сила на силу

23.07.2015 12:59

Ника царство није ударило на друго царство директно, нити ће ударити. Увијек су то радили преко мањих држава и народа, те тако поткопавали једни друге. Тако је и сада, те ће тако и бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

23.07.2015 14:07

Навикли американци да се сами сепуре небом,е па немозе висе,има неко ко вас се небоји.

ОДГОВОРИТЕ