Беч: Траже граничне контроле због ИД у БиХ

Лидер Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц-Кристијан Штрахе затражио је, данас у саопштењу, увођење граничне контроле због информација о постојању кампова за обуку џихадиста Исламске државе у Босни и Херцеговини.

Регион 23.07.2015 | 12:13
Беч: Траже граничне контроле због ИД у БиХ

Он је указао да се Босна и Херцеговина налази надомак Аустрије, додајући да не жели ни да помишља како се ту џихадисти припремају за "свети рат".

"Чињеница да се пред вратима Аустрије обавља обука бомбаша-самоубица, убица жена и дјеце, као и скрнављење цркава, још једном доказује колико је битно поновно успостављање контроле на границама", поручио је Штрахе.

Он је истакао да обучене "машине-убице" Исламске државе не иду у џихад само у Сирију, већ тероризам желе да донесу и у срце Европе.

То, поручио је Штрахе, треба спријечити свим расположивим средствима.

Истовремено указује да је познато да је Аустрија, а посебно Беч, центар за борце Исламске државе.

У циљу заштите становништва обавеза је владе да смјеста обезбједи границе, и мора бити приоритетан циљ да се одржи безбједна Европа, те тероризму не да никаква шанса, рекао је Штрахе.

Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

сецонд wалтс

23.07.2015 10:27

Дзихадисти пролазе елитну бецку сколу ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

......

23.07.2015 11:18

Тацно Тако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Г/7

23.07.2015 11:30

Ста хоце демократија је да и ЕУ осјети бомдасе. А не само муслимански народ. Европа казе да сви имамо право на демократију па цете ју и добити. Америка и Европа су направили терористицку организацију ИСД а сада су на прагу европе био је Милосевиц управу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

23.07.2015 11:40

Што се Хајнц-Кристијан Штрахе прави паметан ко да не зна да су главни центри за вехабије у Бечу и Лондону.Отео им се пројекат контроли.Имам приједлог да БИХ пооштри контролу грађана који улазе из ЕУ (Аустрија) јер изгледа зло долази из правца који нико не контролише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брле

23.07.2015 15:44

Сада када им не требају, сада им затвори границу, а до скоро их Аустрија помагала, добро се добрим враца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

23.07.2015 15:45

Па центар им је у Бечу и у Босну долазе из Беча и паре преко Беча све организују преко Беча возила региструју сва подршка из Беча

ОДГОВОРИТЕ