Beč: Traže granične kontrole zbog ID u BiH

Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijan Štrahe zatražio je, danas u saopštenju, uvođenje granične kontrole zbog informacija o postojanju kampova za obuku džihadista Islamske države u Bosni i Hercegovini.

Region 23.07.2015 | 12:13
Beč: Traže granične kontrole zbog ID u BiH

On je ukazao da se Bosna i Hercegovina nalazi nadomak Austrije, dodajući da ne želi ni da pomišlja kako se tu džihadisti pripremaju za "sveti rat".

"Činjenica da se pred vratima Austrije obavlja obuka bombaša-samoubica, ubica žena i djece, kao i skrnavljenje crkava, još jednom dokazuje koliko je bitno ponovno uspostavljanje kontrole na granicama", poručio je Štrahe.

On je istakao da obučene "mašine-ubice" Islamske države ne idu u džihad samo u Siriju, već terorizam žele da donesu i u srce Evrope.

To, poručio je Štrahe, treba spriječiti svim raspoloživim sredstvima.

Istovremeno ukazuje da je poznato da je Austrija, a posebno Beč, centar za borce Islamske države.

U cilju zaštite stanovništva obaveza je vlade da smjesta obezbjedi granice, i mora biti prioritetan cilj da se održi bezbjedna Evropa, te terorizmu ne da nikakva šansa, rekao je Štrahe.

Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

second walts

23.07.2015 10:27

Dzihadisti prolaze elitnu becku skolu ...

ODGOVORITE
Name

......

23.07.2015 11:18

Tacno Tako

ODGOVORITE
Name

G/7

23.07.2015 11:30

Sta hoce demokratija je da i EU osjeti bomdase. A ne samo muslimanski narod. Evropa kaze da svi imamo pravo na demokratiju pa cete ju i dobiti. Amerika i Evropa su napravili teroristicku organizaciju ISD a sada su na pragu evrope bio je Milosevic upravu.

ODGOVORITE
Name

neko

23.07.2015 11:40

Što se Hajnc-Kristijan Štrahe pravi pametan ko da ne zna da su glavni centri za vehabije u Beču i Londonu.Oteo im se projekat kontroli.Imam prijedlog da BIH pooštri kontrolu građana koji ulaze iz EU (Austrija) jer izgleda zlo dolazi iz pravca koji niko ne kontroliše.

ODGOVORITE
Name

brle

23.07.2015 15:44

Sada kada im ne trebaju, sada im zatvori granicu, a do skoro ih Austrija pomagala, dobro se dobrim vraca.

ODGOVORITE
Name

Fikret

23.07.2015 15:45

Pa centar im je u Beču i u Bosnu dolaze iz Beča i pare preko Beča sve organizuju preko Beča vozila registruju sva podrška iz Beča

ODGOVORITE