Запошљавања мимо закона у правосуђу!

Министарство правде Републике Српске ревизор је оцијенио са резервом. 

Република Српска 23.07.2015 | 12:03
Запошљавања мимо закона у правосуђу!

Душко Шњегота установио је да су правосудне институције запошљавале приправнике мимо законске процедуре а затим тим истим радницима кршили радничка права.

Незаконитих запошљавана и поступања са приправницима дугогодишња је пракса и јавна тајна у правосудним институцијам. Осим тога ревизори су замјерке имали и на плате које су себи исплаћивали предсједници судова.

“Имали смо примједбе везане за исплату плата јер плата зависи од броја запослених у суду и та плата је обрачунавана у вишем износу у односу на правила”, рекао је Душко Шњегота, главни ревизор Републике Српске.

Ревизори су низ примједби нашли и код јавних набавки а уочен је и низ других неправилности. Министар правде Антон Касиповић одговорност пребацује на претходног министра Горану Златковић која се данас није јављала на телефон. Зато актуелни министар обећава да ће наптравити план и у наредном периоду отклонити све замјерке и недостатке које су установили ревозори.

“Извјештај смо размотрили у министарству и припремамо акциони план како да те недостатке отклонимо”, рекао је Касиповић.

Ревизор је установио и да је министарство правде 2014 себи створило веће обавезе од ребалансом одобрених средстава, а тиме су, указује ревизор, прекршили закон о буџетском систему Републике Спрске. Антон Касиповић увјерава да се то у његовом мандату неће поновити.

Извор: Вијести.ба

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Додо

23.07.2015 10:29

И тебе је Шњегота поставио на то мјесто ако се не варам Милорад Додик, одакле ти "храброст" да овако нешто изјављујеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топла вода

23.07.2015 10:39

И у правосудју, ма није ваљда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

курва,фукара и будала

23.07.2015 10:52

Прије рата је била популарна изрека,"Има нешто труло у држави ДАнској". Данас Данске више ни нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаћица

23.07.2015 10:54

Обећање лудом радовање. Шта значи да ће отклонити недостатке ? Хоће ли они који су узели више вратити, хоће ли дати отказ онима које су примили, хоће ли запослити оне који имају знање и звање а не родбину, пријатеље и кумове? Хоће ли ? И не контам ово мишљење и оцјена са резервом. Каква резерва, ако има неправилности у раду,ту неко мора одговарати доста је и ових ревизора, као нешто раде, свако друго мишљење са резервом, још један начин да се троше народне паре да се маже и лаже овај народ. Ал ајде, министар рече то се неће поновити. Ајде да видимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Илић

23.07.2015 11:39

Ништа то није чудно, свако министарство у овој влади крши правила, процедуре, законе. Кад кренете од судства, полиције, здравства, просвјете, шумарства... Криминалци нам воде државу, тако да ништа друго не можемо ни очекивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта

23.07.2015 11:39

А шта вам то значи са резервом, господо ревизори? Нашли сте начин како да себе оправдате, ја бих одмах укино све ревизорске куће а свим ревизорима одузео лиценцу који напишу такво мишљење "с' резервом:-)))"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пујдо

23.07.2015 11:50

И јел се ико икад поцесе по гу.ици кад овај да "мисљење са резервом".

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

23.07.2015 12:15

Какво Министарство Правде то је Министарство Неправде и слузи само за заститу ратних профитера. Ја заиста мрзим кад неко за неког говори сељак,сељацино,кретену итд и то није висе ствар само куцног одгоја него лицних фрустрација а нас управо воде такви. Такодје, ови муслимани овде сто се јављају ево и ја цу им купити по сок и сендвиц па нека критикују свог Бакира за промјену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

23.07.2015 12:58

Давно сам рекао поспреми своје двористе у ком влада јавашлук А шта нас брига за комшију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар неправде

23.07.2015 14:53

Селман је у своје вријеме устројио МИНИСТАРСТВО НЕПРАВДЕ а изгледа да се и послије њега ништа не мијења...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циклон

23.07.2015 15:22

И треба да одговорност пребаци на предходног министра Горану Златковиц. Само јавне набавке је радила Надезда Галиц која је себе дизала и изнад министарке. Била је нај паметнија у мин.правде а сви знају да је и мин.Гаспар ради те исте Надезде заглавио пред судом. Назалост Горана Златковиц је слепо вјеровала својој миљеници Надји. Сад це видјети ко су јој били искрени и прави сарадници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легија

23.07.2015 16:42

Горана Златковиц иако је бивси мин.правде је цастан и постен цовјек.мозда и најцеститији мин.у скором времену који је био цлан владе. Назалост и цјела зграда бруји од отицаја те Надје на саму министарку. Од јавних набавки.исплата плата судијама. Петљања њеног и наредјивања директорима затвора као да је она министра а не Горана Златковиц

Name

Сјеница

23.07.2015 16:47

Та запосљавања мимо закона најбоље познају Арезина Брана и миљеница Надја

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

28.06.2021 06:04

Правосудје је породицни клан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

28.06.2021 06:11

правосудјем влада политицка и странацка запосленост -и родбина пријатељи кумови нетребају огласи -то ови ријесавају знање нетреба ни факултети дипломе саме долазе за ноц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

28.06.2021 06:17

породицни клан запосљавања и политицки и странацки присутан је и у Министарствима правосудју органима .ком да је ово нецији посијед

ОДГОВОРИТЕ