Zapošljavanja mimo zakona u pravosuđu!

Ministarstvo pravde Republike Srpske revizor je ocijenio sa rezervom. 

Republika Srpska 23.07.2015 | 12:03
Zapošljavanja mimo zakona u pravosuđu!

Duško Šnjegota ustanovio je da su pravosudne institucije zapošljavale pripravnike mimo zakonske procedure a zatim tim istim radnicima kršili radnička prava.

Nezakonitih zapošljavana i postupanja sa pripravnicima dugogodišnja je praksa i javna tajna u pravosudnim institucijam. Osim toga revizori su zamjerke imali i na plate koje su sebi isplaćivali predsjednici sudova.

“Imali smo primjedbe vezane za isplatu plata jer plata zavisi od broja zaposlenih u sudu i ta plata je obračunavana u višem iznosu u odnosu na pravila”, rekao je Duško Šnjegota, glavni revizor Republike Srpske.

Revizori su niz primjedbi našli i kod javnih nabavki a uočen je i niz drugih nepravilnosti. Ministar pravde Anton Kasipović odgovornost prebacuje na prethodnog ministra Goranu Zlatković koja se danas nije javljala na telefon. Zato aktuelni ministar obećava da će naptraviti plan i u narednom periodu otkloniti sve zamjerke i nedostatke koje su ustanovili revozori.

“Izvještaj smo razmotrili u ministarstvu i pripremamo akcioni plan kako da te nedostatke otklonimo”, rekao je Kasipović.

Revizor je ustanovio i da je ministarstvo pravde 2014 sebi stvorilo veće obaveze od rebalansom odobrenih sredstava, a time su, ukazuje revizor, prekršili zakon o budžetskom sistemu Republike Sprske. Anton Kasipović uvjerava da se to u njegovom mandatu neće ponoviti.

Izvor: Vijesti.ba

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Dodo

23.07.2015 10:29

I tebe je Šnjegota postavio na to mjesto ako se ne varam Milorad Dodik, odakle ti "hrabrost" da ovako nešto izjavljuješ.

ODGOVORITE
Name

Topla voda

23.07.2015 10:39

I u pravosudju, ma nije valjda!

ODGOVORITE
Name

kurva,fukara i budala

23.07.2015 10:52

Prije rata je bila popularna izreka,"Ima nešto trulo u državi DAnskoj". Danas Danske više ni nema.

ODGOVORITE
Name

domaćica

23.07.2015 10:54

Obećanje ludom radovanje. Šta znači da će otkloniti nedostatke ? Hoće li oni koji su uzeli više vratiti, hoće li dati otkaz onima koje su primili, hoće li zaposliti one koji imaju znanje i zvanje a ne rodbinu, prijatelje i kumove? Hoće li ? I ne kontam ovo mišljenje i ocjena sa rezervom. Kakva rezerva, ako ima nepravilnosti u radu,tu neko mora odgovarati dosta je i ovih revizora, kao nešto rade, svako drugo mišljenje sa rezervom, još jedan način da se troše narodne pare da se maže i laže ovaj narod. Al ajde, ministar reče to se neće ponoviti. Ajde da vidimo.

ODGOVORITE
Name

Saša Ilić

23.07.2015 11:39

Ništa to nije čudno, svako ministarstvo u ovoj vladi krši pravila, procedure, zakone. Kad krenete od sudstva, policije, zdravstva, prosvjete, šumarstva... Kriminalci nam vode državu, tako da ništa drugo ne možemo ni očekivati.

ODGOVORITE
Name

Šta

23.07.2015 11:39

A šta vam to znači sa rezervom, gospodo revizori? Našli ste način kako da sebe opravdate, ja bih odmah ukino sve revizorske kuće a svim revizorima oduzeo licencu koji napišu takvo mišljenje "s' rezervom:-)))"!

ODGOVORITE
Name

pujdo

23.07.2015 11:50

I jel se iko ikad pocese po gu.ici kad ovaj da "misljenje sa rezervom".

ODGOVORITE
Name

hercegovina

23.07.2015 12:15

Kakvo Ministarstvo Pravde to je Ministarstvo Nepravde i sluzi samo za zastitu ratnih profitera. Ja zaista mrzim kad neko za nekog govori seljak,seljacino,kretenu itd i to nije vise stvar samo kucnog odgoja nego licnih frustracija a nas upravo vode takvi. Takodje, ovi muslimani ovde sto se javljaju evo i ja cu im kupiti po sok i sendvic pa neka kritikuju svog Bakira za promjenu.

ODGOVORITE
Name

Snouden

23.07.2015 12:58

Davno sam rekao pospremi svoje dvoriste u kom vlada javašluk A šta nas briga za komšiju.

ODGOVORITE
Name

Ministar nepravde

23.07.2015 14:53

Selman je u svoje vrijeme ustrojio MINISTARSTVO NEPRAVDE a izgleda da se i poslije njega ništa ne mijenja...

ODGOVORITE
Name

Ciklon

23.07.2015 15:22

I treba da odgovornost prebaci na predhodnog ministra Goranu Zlatkovic. Samo javne nabavke je radila Nadezda Galic koja je sebe dizala i iznad ministarke. Bila je naj pametnija u min.pravde a svi znaju da je i min.Gaspar radi te iste Nadezde zaglavio pred sudom. Nazalost Gorana Zlatkovic je slepo vjerovala svojoj miljenici Nadji. Sad ce vidjeti ko su joj bili iskreni i pravi saradnici.

ODGOVORITE
Name

Legija

23.07.2015 16:42

Gorana Zlatkovic iako je bivsi min.pravde je castan i posten covjek.mozda i najcestitiji min.u skorom vremenu koji je bio clan vlade. Nazalost i cjela zgrada bruji od oticaja te Nadje na samu ministarku. Od javnih nabavki.isplata plata sudijama. Petljanja njenog i naredjivanja direktorima zatvora kao da je ona ministra a ne Gorana Zlatkovic

Name

Sjenica

23.07.2015 16:47

Ta zaposljavanja mimo zakona najbolje poznaju Arezina Brana i miljenica Nadja

ODGOVORITE
Name

mirko

28.06.2021 06:04

Pravosudje je porodicni klan.

ODGOVORITE
Name

Aleksandar

28.06.2021 06:11

pravosudjem vlada politicka i stranacka zaposlenost -i rodbina prijatelji kumovi netrebaju oglasi -to ovi rijesavaju znanje netreba ni fakulteti diplome same dolaze za noc

ODGOVORITE
Name

Tuga

28.06.2021 06:17

porodicni klan zaposljavanja i politicki i stranacki prisutan je i u Ministarstvima pravosudju organima .kom da je ovo neciji posijed

ODGOVORITE