Одговор Глигорића: Специјално монтирање

Мора да су се специјални тужиоци, након одлука на последњем засједању Народне скупштине, забринули за своју позицију најдражег правосудног тијела Милорада Додика, те су брже-боље одлучили да поступе по диктату онога који их је основао. Наручена оптужница на којој раде готово двије године, коначно је бачена у етар. Чега се паметан стиди...знате већ.

Република Српска 20.07.2015 | 15:59
Одговор Глигорића: Специјално монтирање

Још у априлу сам јавност обавијестио да сам позван у Специјално тужилаштво да, као осумњичени, дам изјаву у занимљивом предмету. Након скоро двије године најопсежније, најдетаљније и најпрљавије истраге против мене, на чијем случају су се изредали ваљда сви послушници режима, преостало им је да ме оптуже да сам, као директор Управе закључио уговоре о закупу 10 станова за раднике Управе и тиме починио кривнично дјело злоупотребе службеног положаја или овлашћења.

Будући да је Специјално тужилаштво надлежно за кривична дјела организованог криминала и злочиначког удруживања, те кривична дјела против привреде и платног промета, и против службене дужности када је због околности извршења дјела или посљедица дјела кривично гоњење од посебног значаја за Републику Српску, затражио сам од поступајућег тужиоца, Младена Митровића, да ми појасни како је могуће да оно за шта ме терете (а то је закуп 10 станова за потребе смјештаја 51 радника Управе који су радили на капиталним пројектима –нпр. аутопут Бања Лука – Добој, итд), буде у њиховој надлежности.

Митровић није издржао а да не каже – то је зато што сте Ви били директор Геодетске управе! Другим ријечима, да је неко други не би се они тиме бавили. Као што се стварно и не баве, јер је и мој насљедник на челу Управе наставио да закупљује исте станове, али их то не интересује.

Да ли ће некога изненадити податак да је овај исти Митровић, очигледно поузадан и доказан кадар, потписао акт којим ме обавјештава да је кривична пријава, коју сам поднио против Будимира Станковића и Александра Деурића у предмету „Тргопродаја“ (и даље нико не тражи 1,5 милион КМ од Будимира), прослеђена Окружном тужилаштву Бања Лука, јер се не ради о кривичном дјелу из надлежности Специјалног тужилаштва.

Главни специјални тужилац Миодраг Бајић пожурио је да одбије мој захтјев за изузеће Митровића из овог предмета. Зна он да нема права на грешку и да мора да игра на сигурно. Како тата каже...

У наставку, ради објективног информисања јавности, објављујем изјаву коју сам дао Специјалном тужилаштву, а у вези са новодним кривичним дјелима за које ме терете. И даље ми није јасно са ким сам се организовао и злочиначки удружио! Важно је да њима јесте!

Ћераћемо се ми, чини се, још...

БлогТихомирГлигориц

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

абц

20.07.2015 14:05

И сад ми да ти верујемо на рец? И Додику и Босицу исто тако? Сви сте ви исти, инаце не би ни били по дрзавним предузецима и на дрзавним платама. Правне битке се воде ДОКАЗИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

20.07.2015 14:13

Фино му је било док је дијелио паре. Даје интервију а косуља на њему коста 200км. Јел овај народ ми

Name

Доказ

20.07.2015 14:48

Тако је и са бањалучким инспекторима, инспектор за кога су имали доказе добио пет мјесеци и враћа се у муп, а за оне сто нису имали ништа добили једанаест година и мање и све доказе који су ишли у њихову корист нису узели као доказ. Толико о доказима.

Name

Гаја БЛ

20.07.2015 14:20

Драги ПДП-овци и СДС-овци... Као што видите, Баја и његови криминалци не губе ни часа. Прогоне кога стигну! Сад Глигорића и докторе из Источног Сарајева, некад Вулића, па раднике Боске, сутра ко зна кога... А шта ви чекате!? Шта чека нови савјет министара?? Зашто одговорни за Бирач, Бобар, Боску, здравство, аферу папак, итд још нису иза решетака!?!? Само ви калкулишите... А Баја ће за то вријеме да ухапси сваког ко му стане на жуљ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

20.07.2015 15:25

Нека Бог казни Митровица за све сто цини недузним људима под окриљем Бајица.Коме це да смјесте се договарају у ,,Кантри ,,клубу у БЛ.Недузни робијају док њихови криминалци,Радисиц и остали пљују у фацу овом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

20.07.2015 16:37

Јесте и Тихо крадуцкао, али ови лопатом краду а застицени од судства и спец тузиластва као бијели медвједи, али јос мало, назире се и њихов крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олуја

20.07.2015 16:56

Глигорица ставити на цело протеста само он има храбрости да сруси Додика и његове паразите.Кога Баја прогања тај цовјек вриједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огњен

20.07.2015 17:28

Колико ја знам Глигорицу су пријетили а на крају подигнута оптузница за несавјестан рад гдје им је двогодисња прица о злоупотреби полозаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кадија те тужи...

20.07.2015 18:04

...кадија ти суди. Већ су га нападали, дизали оптужнице, а он им узвраћао тако што је позивао и самог Додика као свједока јер се не боји и зна да је он у праву и да је оптужен само јер није подобан. Кад год обори једну њихову оптужницу они подигну другу само име да му укаљају и спусте му рејтинг у народу, а међу првима је који се успротивио "Режиму"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.Баја

20.07.2015 18:20

Ма ста овај дрекавац прица, ко да ја не знам да је он агент ИСИСа. Има да лези у затвору због напада на Вуцица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

21.07.2015 06:58

Далеко смо догурали. Мафија те тужи, мафија ти суди!

ОДГОВОРИТЕ