Odgovor Gligorića: Specijalno montiranje

Mora da su se specijalni tužioci, nakon odluka na poslednjem zasjedanju Narodne skupštine, zabrinuli za svoju poziciju najdražeg pravosudnog tijela Milorada Dodika, te su brže-bolje odlučili da postupe po diktatu onoga koji ih je osnovao. Naručena optužnica na kojoj rade gotovo dvije godine, konačno je bačena u etar. Čega se pametan stidi...znate već.

Republika Srpska 20.07.2015 | 15:59
Odgovor Gligorića: Specijalno montiranje

Još u aprilu sam javnost obavijestio da sam pozvan u Specijalno tužilaštvo da, kao osumnjičeni, dam izjavu u zanimljivom predmetu. Nakon skoro dvije godine najopsežnije, najdetaljnije i najprljavije istrage protiv mene, na čijem slučaju su se izredali valjda svi poslušnici režima, preostalo im je da me optuže da sam, kao direktor Uprave zaključio ugovore o zakupu 10 stanova za radnike Uprave i time počinio krivnično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

Budući da je Specijalno tužilaštvo nadležno za krivična djela organizovanog kriminala i zločinačkog udruživanja, te krivična djela protiv privrede i platnog prometa, i protiv službene dužnosti kada je zbog okolnosti izvršenja djela ili posljedica djela krivično gonjenje od posebnog značaja za Republiku Srpsku, zatražio sam od postupajućeg tužioca, Mladena Mitrovića, da mi pojasni kako je moguće da ono za šta me terete (a to je zakup 10 stanova za potrebe smještaja 51 radnika Uprave koji su radili na kapitalnim projektima –npr. autoput Banja Luka – Doboj, itd), bude u njihovoj nadležnosti.

Mitrović nije izdržao a da ne kaže – to je zato što ste Vi bili direktor Geodetske uprave! Drugim riječima, da je neko drugi ne bi se oni time bavili. Kao što se stvarno i ne bave, jer je i moj nasljednik na čelu Uprave nastavio da zakupljuje iste stanove, ali ih to ne interesuje.

Da li će nekoga iznenaditi podatak da je ovaj isti Mitrović, očigledno pouzadan i dokazan kadar, potpisao akt kojim me obavještava da je krivična prijava, koju sam podnio protiv Budimira Stankovića i Aleksandra Deurića u predmetu „Trgoprodaja“ (i dalje niko ne traži 1,5 milion KM od Budimira), prosleđena Okružnom tužilaštvu Banja Luka, jer se ne radi o krivičnom djelu iz nadležnosti Specijalnog tužilaštva.

Glavni specijalni tužilac Miodrag Bajić požurio je da odbije moj zahtjev za izuzeće Mitrovića iz ovog predmeta. Zna on da nema prava na grešku i da mora da igra na sigurno. Kako tata kaže...

U nastavku, radi objektivnog informisanja javnosti, objavljujem izjavu koju sam dao Specijalnom tužilaštvu, a u vezi sa novodnim krivičnim djelima za koje me terete. I dalje mi nije jasno sa kim sam se organizovao i zločinački udružio! Važno je da njima jeste!

Ćeraćemo se mi, čini se, još...

BlogTihomirGligoric

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

abc

20.07.2015 14:05

I sad mi da ti verujemo na rec? I Dodiku i Bosicu isto tako? Svi ste vi isti, inace ne bi ni bili po drzavnim preduzecima i na drzavnim platama. Pravne bitke se vode DOKAZIMA.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

20.07.2015 14:13

Fino mu je bilo dok je dijelio pare. Daje interviju a kosulja na njemu kosta 200km. Jel ovaj narod mi

Name

Dokaz

20.07.2015 14:48

Tako je i sa banjalučkim inspektorima, inspektor za koga su imali dokaze dobio pet mjeseci i vraća se u mup, a za one sto nisu imali ništa dobili jedanaest godina i manje i sve dokaze koji su išli u njihovu korist nisu uzeli kao dokaz. Toliko o dokazima.

Name

Гаја БЛ

20.07.2015 14:20

Драги ПДП-овци и СДС-овци... Као што видите, Баја и његови криминалци не губе ни часа. Прогоне кога стигну! Сад Глигорића и докторе из Источног Сарајева, некад Вулића, па раднике Боске, сутра ко зна кога... А шта ви чекате!? Шта чека нови савјет министара?? Зашто одговорни за Бирач, Бобар, Боску, здравство, аферу папак, итд још нису иза решетака!?!? Само ви калкулишите... А Баја ће за то вријеме да ухапси сваког ко му стане на жуљ!

ODGOVORITE
Name

ccc

20.07.2015 15:25

Neka Bog kazni Mitrovica za sve sto cini neduznim ljudima pod okriljem Bajica.Kome ce da smjeste se dogovaraju u ,,Kantri ,,klubu u BL.Neduzni robijaju dok njihovi kriminalci,Radisic i ostali pljuju u facu ovom narodu.

ODGOVORITE
Name

Baja

20.07.2015 16:37

Jeste i Tiho kraduckao, ali ovi lopatom kradu a zasticeni od sudstva i spec tuzilastva kao bijeli medvjedi, ali jos malo, nazire se i njihov kraj.

ODGOVORITE
Name

Oluja

20.07.2015 16:56

Gligorica staviti na celo protesta samo on ima hrabrosti da srusi Dodika i njegove parazite.Koga Baja proganja taj covjek vrijedi.

ODGOVORITE
Name

Ognjen

20.07.2015 17:28

Koliko ja znam Gligoricu su prijetili a na kraju podignuta optuznica za nesavjestan rad gdje im je dvogodisnja prica o zloupotrebi polozaja.

ODGOVORITE
Name

Kadija te tuži...

20.07.2015 18:04

...kadija ti sudi. Već su ga napadali, dizali optužnice, a on im uzvraćao tako što je pozivao i samog Dodika kao svjedoka jer se ne boji i zna da je on u pravu i da je optužen samo jer nije podoban. Kad god obori jednu njihovu optužnicu oni podignu drugu samo ime da mu ukaljaju i spuste mu rejting u narodu, a među prvima je koji se usprotivio "Režimu"...

ODGOVORITE
Name

M.Baja

20.07.2015 18:20

Ma sta ovaj drekavac prica, ko da ja ne znam da je on agent ISISa. Ima da lezi u zatvoru zbog napada na Vucica.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

21.07.2015 06:58

Daleko smo dogurali. Mafija te tuži, mafija ti sudi!

ODGOVORITE