Најскупљи музички спотови свих времена!

Популарна музика и видео спотови већ дуго су нераскидива целина, многе лоше песме постале су велики хитови захваљујући квалитетним спотовима, а такође и многа врхунска музичка дела прошла су потпуно незапажено, јер нису била пропраћена одговарајућим видеом. Велике светске звезде свесне значаја спотова улагале су огромне суму новца у видео продукцију, а уложене паре су им се углавном вишеструко враћале. Погледајте неке од најскупљих видео спотова у историји музике.

Забава 18.07.2015 | 09:41
Најскупљи музички спотови свих времена!

Мајкл Џексон и Џенет Џексон: "Сцреам", "Бад", "Блацк ор Wхите"
Цео спот за песму "Сцреам" коштао је 7 милона долара, што је еквивалентно данашњој суми од око 10 милиона долара. Дневни трошак је био око 630 хиљада долара. Шминкање Мајкла Џексона стајало је 3.000 долара дневно, а шминка Џенет Џексон око 8.000 долара дневно. Ломљење гитара коштало је 53 хиљаде долара, компјутерски израђена летилица 63 хиљаде, а ефекти стапања различитих уметничких дела 50 хиљада долара. Велики видео бим стајао је 80 хиљада, а за расвету је потрошено ни мање ни више него 165 хиљада долара.

Други спот, за песму "Бад", режирао је Мартин Скорсезе и урађен је за тадашњих 2,2 милиона долара. Познати редитељ је од те суме узео милион долара, а сценарио за овај 18-минутни видео коштао је 200 хиљада долара.

У спот из 1991. године "Блацк ор Wхите" Мајкл Џексон је такође уложио огромне паре, а помиње се цифра од 4 милиона долара.

Мадона: "Дие Анотхер Даy", "Бедтиме Сторy" и "Еxпресс Yоурселф"

Мадонин менанџмент никада није жалио паре када је била у питању израда видео спотова, што је у великој мери допринело да ова певачица постане број један у светској поп музици. Мадонини спотови "Дие Анотхер Даy", " Бедтиме Сторy" и "Еxпресс Yоурселф" коштали су између 5 и 6 милиона долара по видеу, а ове инвестиције су се вишеструко исплатиле, јер Мадонна данас од само једног наступа може да заради ту суму.

Мараја Кери и Џеј Зи - "Хеартбреакер"

Ово је најскупљи спот који је Мараја Кери снимила у својој каријери, коштао је 2,5 милиона долара. За изнајмљивање биоскопске дворане плаћено је 100 хиљада долара, фризер је узео 13 хиљада, а мали пас који се појављује у споту зарадио је заједно са својим тренером 6.000 долара. За сцене туче ангажован је професионални координатор који је узео 7.000 долара, а кратки анимирани филм плаћен је 80.000 долара.

Паф Деди - "Вицторy"

Овај спот је режирао Маркус Ниспел, а у њему се између осталих глумаца појављују Дени де Вито и Денис Хопер. Спот је коштао 2,7 милиона долара, за пиротехнику је утрошено преко 100 хиљада долара, унајмљивање хеликоптера коштало је 21 хиљаду долара, а вештачка киша је коштала 10 хиљада долара. Каскадерима је за скок са једне на другу зграду плаћано 5.000 долара.

Лејди Гага-Јудас

У овом споту Лејди Гага глуми Марију Магдалену, моторциклисти који је прате представљају Исуса и 12 апостола, а глумац Норман Ридус је Јуда за којим чезне срце Лејди Гаге.
Првобитно је одлучено да се уложи чак 10 милиона долара у реализацију овог спота, али се од тога одустало и спот је одрађен за неколико пута мању суму. Урађен као верска провокација спот је изазвао велику пажњу без обзира на много мањи буџет од планираног .

Гунс н' росес - "Новембер Раин", "Еxстрангед"

Спот "Новембер Раин" је у време када се појавио важио за један од најскупљих, а тада је плаћен 1,5 милиона долара. Међутим, овај спот се сматра и једним од најпрофитабилнијих у историји рок музике. Унајмљивање симфонијског оркестра стајало је 25 хиљада долара, изградња капеле 150 хиљада долара, а за венчаницу и посмртни ковчег плаћено је по 8000 долара. У споту се иначе као невеста појављује прелепа манекенка Стефани Симор која је такође добила позамашан хонорар. Поведени огромним успехом Ганси следеће године улажу велике паре у снимање спота "Еxстрангед", по неким изворима чак 4 милиона долара, али ова песма ни изблиза није достигла популарност хита "Новембер Раин".

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар