Обрадовић: Услови су тешки! Али, како је нама, тако је и њима!

Селектор Дејвис куп тима Србије Богдан Обрадовић рекао је да су услови у Буенос Аиресу, где ће бити одиграно четвртинале са Аргентином, веома тешки.

Тенис 17.07.2015 | 08:20
Обрадовић: Услови су тешки! Али, како је нама, тако је и њима!

Српски тенисери од петка до недеље играју са Аргентином, а боје Србије браниће Виктор Троицки, Душан Лајовић, Филип Крајиновић и Ненад Зимоњић, а уз тим је и Јанко Типсаревић.

Дуел ће бити одигран на шљаци, а поред промене подлоге, наш тим је претходних дана морао да се навикне и на временску разлику, као и другачије временске услове, пошто је у Аргентини сада зима.

“Услови су доста тешки. Временска разлика не представља велики проблем, за разлику од климатских промена, пошто је много хладно. То утиче на одскок лоптице и брзине на које играчи морају да се прилагоде. Биће много трчања, много смо тренирали, имамо сјајну атмосферу, што је битно. Покушавамо да се прилагодимо, није лако, тако је и њима, али ћемо покушати да будемо јачи од њих”, рекао је Обрадовић.

Репрезентацији се у уторак придружио и Зимоњић, који је последњи стигао у Аргентину, а већ у среду је почео са тренинзима. Према речима тренера тима Србије Душана Вемића, репрезентацији ће, као и увек, добро доћи Зимоњићево искуство.

“Његово искуство је увек битно овој репрезентацији. Он је ветеран и промена разлике из Европе у Јужну Америку је лакша него обрнуто. Сви момци су спремни, Зимоњић ће одрадити први тренингу у току дана, до сада је увек био спреман, надам се да ће и сада бити такав случај”, нагласио је Вемић.

Коментари / 0

Оставите коментар