Obradović: Uslovi su teški! Ali, kako je nama, tako je i njima!

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović rekao je da su uslovi u Buenos Airesu, gde će biti odigrano četvrtinale sa Argentinom, veoma teški.

Tenis 17.07.2015 | 08:20
Obradović: Uslovi su teški! Ali, kako je nama, tako je i njima!

Srpski teniseri od petka do nedelje igraju sa Argentinom, a boje Srbije braniće Viktor Troicki, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nenad Zimonjić, a uz tim je i Janko Tipsarević.

Duel će biti odigran na šljaci, a pored promene podloge, naš tim je prethodnih dana morao da se navikne i na vremensku razliku, kao i drugačije vremenske uslove, pošto je u Argentini sada zima.

“Uslovi su dosta teški. Vremenska razlika ne predstavlja veliki problem, za razliku od klimatskih promena, pošto je mnogo hladno. To utiče na odskok loptice i brzine na koje igrači moraju da se prilagode. Biće mnogo trčanja, mnogo smo trenirali, imamo sjajnu atmosferu, što je bitno. Pokušavamo da se prilagodimo, nije lako, tako je i njima, ali ćemo pokušati da budemo jači od njih”, rekao je Obradović.

Reprezentaciji se u utorak pridružio i Zimonjić, koji je poslednji stigao u Argentinu, a već u sredu je počeo sa treninzima. Prema rečima trenera tima Srbije Dušana Vemića, reprezentaciji će, kao i uvek, dobro doći Zimonjićevo iskustvo.

“Njegovo iskustvo je uvek bitno ovoj reprezentaciji. On je veteran i promena razlike iz Evrope u Južnu Ameriku je lakša nego obrnuto. Svi momci su spremni, Zimonjić će odraditi prvi treningu u toku dana, do sada je uvek bio spreman, nadam se da će i sada biti takav slučaj”, naglasio je Vemić.

Komentari / 0

Ostavite komentar