Мамић: Хвала мојим цимерима у затвору

Челници Динама Здравко и Зоран Мамић те извршни директор Фудбалског савеза Хрватске Дамир Врбановић у 18:00 сати су изашли из истражног затвора након што су положили јамство и обећали да неће ометати кривични поступак.

Регион 15.07.2015 | 21:53
Мамић: Хвала мојим цимерима у затвору

Здравко Мамић је изашао из затвора у Реметинцу добро расположен. Окупљеним новинарима рекао је да је невин и да ће то и доказати.

''Оптужбе које ми се стављају на терет су конструкције и лажи'', рекао је Мамић.

Затим се захвалио затворском особљу и поздравио своје цимере за које је рекао да су му олакшали боравак у затвору.

Додао је да није гледао дерби с Хајдуком, али га је губитак два бода уздрмао.

''Да сам био вани, било би пет комада'', рекао је Мамић.

Ипак, по обичају, Мамић није издржао па је пред крај обраћања новинарима на питање једног од њих намјерава ли опет поновити трансфере попут оног Модрићевог и Ловреновог, повишеним тоном казао да је мучки провактор те га уопште не занима истина. Адвокат га је у неколико наврата позвао са стране, али он је рекао да жели да се обрати медијима.

''Нећу се свађати с вама, ти с јако безобразан и мучки провокатор. Тебе не занима моје право, безобразниче један'', поручио је Мамић.

Рочиште је одржано након што су Здравко и Зоран Мамић, те Дамир Врбановић суду доставили уплатнице према којима су уплатили одређене јамчевине. Здравко Мамић је у замјену за слободу уплатио седам милиона куна, његов брат Зоран четири милиона, а Врбановић милион куна. То су већи износи него што су они раније понудили суду.

Мамићи су пуштени да се бране са слободе од Ускокових оптужби према којима су оштетили Динамо за најмање 117,8 милиона куна и државу за барем 12,2 милиона куна.

Четврти окривљеник, порезник Милан Пернар, који је такође обухваћен истрагом, није се жалио јер је, према незваничним подацима, Ускок у односу на њега предложио најмањи број свједока.

(Н1)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

питање

15.07.2015 20:12

Јел Мамиц хрватски Додик ил Додо њега копира ја мислим да је ово деуго

ОДГОВОРИТЕ
Name

поглед са стране

16.07.2015 09:45

Хрватска врло споро али ипак постаје уредјено друштво. Мамић ће то временом да научи. Јер процес обавезно не заобилази овакве као што је Мамић.

ОДГОВОРИТЕ