Нуланд: САД спремне да помогну Србији

Помоћница државног секретара САД Викторија Нуланд пренела је председнику Србије Томиславу Николићу да САД подржавају Србију на њеном путу евроинтеграција.

Свијет 14.07.2015 | 14:54
Нуланд: САД спремне да помогну Србији

Она је рекла да су Сједињене америчке државе спремне да помогну, саопштено је из кабинета председника Србије.

"Партнерство наше две земље јача нашим заједничким радом и Америка је врло заинтересована да Србију види у породици европских народа", рекла је Викторија Нуланд, која је поздравила напредак који је Србија исказала пролазећи кроз реформе које имају за циљ модернизацију земље, наводи се у саопштењу.

Николић је рекао да је Србија уложила много труда да се смање тензије на Балкану, а својим реформама и уређивањем државе у претходних неколико година свакако је заслужила да што пре буде примљена у пуноправно чланство ЕУ.

Председник Србије казао је такође да је добро што британска резолуција о Сребреници није прошла у Савету безбедности УН, "јер бисмо се поново сукобљавали уместо да сви заједно радимо на бољој будућности, губимо време подсећајући се на прошлост наших међусобних сукоба".

Бета

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ПОМОЦИ

14.07.2015 13:07

НЕ САМО ТИ,СРЕЋЕ ТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нееееееееее

14.07.2015 14:16

Немојте само ви помагати ... испланирате детаљно ,унистите неку земљу,и после сте ви ту "мајка Тереза" ... индијанци на своју територију

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЗ ДУБИЦА

14.07.2015 14:38

ПРВО ПОКУСАЛИ УБИТИ ВУЦИЦА А САД ОЦЕ ДА ПОМОГНУ КАКИ СУ ТО ЛОПОВИ ЗАПАДЊАЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

14.07.2015 15:11

МА СТА МИ НАПРИЦА???

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

15.07.2015 11:06

Јесте ли одлучили да преселите вашу фабрику томахавк крстарећих ракета из САДа негдје у Србију...Можда у Нови Сад,...или Београд... на локацију гдје је некад био један студио РТРСа...? _____ Аре yоу гоинг то мове yоур Томахаwк цруисе миссиле фацторy фром тхе Статес сомеwхере ин Сербиа? Маyбе то Нови Сад,...ор Белграде... то тхе лоцатион wхере ан РТРС ТВ студио wас...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Златибор

15.07.2015 11:14

Ма нема говора да нећете. Ко и до сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

15.07.2015 22:02

Америка је врло заинтересована да Србију одмакне од Русије.Знамо ми то Викторија, али неће моћи ове ноћи. Србија је била и остала највећи и једини савезник Русије у Европи. А ви можете цркнути али тако је било и остаће, а да Бог да вас снашао "Милосрдни анђео" али прави па Богу платили све грехове- само онда не би ни постојали

ОДГОВОРИТЕ