Nuland: SAD spremne da pomognu Srbiji

Pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nuland prenela je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da SAD podržavaju Srbiju na njenom putu evrointegracija.

Svijet 14.07.2015 | 14:54
Nuland: SAD spremne da pomognu Srbiji

Ona je rekla da su Sjedinjene američke države spremne da pomognu, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

"Partnerstvo naše dve zemlje jača našim zajedničkim radom i Amerika je vrlo zainteresovana da Srbiju vidi u porodici evropskih naroda", rekla je Viktorija Nuland, koja je pozdravila napredak koji je Srbija iskazala prolazeći kroz reforme koje imaju za cilj modernizaciju zemlje, navodi se u saopštenju.

Nikolić je rekao da je Srbija uložila mnogo truda da se smanje tenzije na Balkanu, a svojim reformama i uređivanjem države u prethodnih nekoliko godina svakako je zaslužila da što pre bude primljena u punopravno članstvo EU.

Predsednik Srbije kazao je takođe da je dobro što britanska rezolucija o Srebrenici nije prošla u Savetu bezbednosti UN, "jer bismo se ponovo sukobljavali umesto da svi zajedno radimo na boljoj budućnosti, gubimo vreme podsećajući se na prošlost naših međusobnih sukoba".

Beta

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

POMOCI

14.07.2015 13:07

NE SAMO TI,SREĆE TI

ODGOVORITE
Name

Neeeeeeeeee

14.07.2015 14:16

Nemojte samo vi pomagati ... isplanirate detaljno ,unistite neku zemlju,i posle ste vi tu "majka Tereza" ... indijanci na svoju teritoriju

ODGOVORITE
Name

KOZ DUBICA

14.07.2015 14:38

PRVO POKUSALI UBITI VUCICA A SAD OCE DA POMOGNU KAKI SU TO LOPOVI ZAPADNJACI

ODGOVORITE
Name

JA

14.07.2015 15:11

MA STA MI NAPRICA???

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

15.07.2015 11:06

Jeste li odlučili da preselite vašu fabriku tomahavk krstarećih raketa iz SADa negdje u Srbiju...Možda u Novi Sad,...ili Beograd... na lokaciju gdje je nekad bio jedan studio RTRSa...? _____ Are you going to move your Tomahawk cruise missile factory from the States somewhere in Serbia? Maybe to Novi Sad,...or Belgrade... to the location where an RTRS TV studio was...?

ODGOVORITE
Name

Zlatibor

15.07.2015 11:14

Ma nema govora da nećete. Ko i do sad.

ODGOVORITE
Name

Ранко75

15.07.2015 22:02

Америка је врло заинтересована да Србију одмакне од Русије.Знамо ми то Викторија, али неће моћи ове ноћи. Србија је била и остала највећи и једини савезник Русије у Европи. А ви можете цркнути али тако је било и остаће, а да Бог да вас снашао "Милосрдни анђео" али прави па Богу платили све грехове- само онда не би ни постојали

ODGOVORITE