Постигнут договор: Грчка остаје у ЕУ!

Лидери еврозоне постигли су договор на маратонском самиту у Бриселу о Грчкој, изјавили су данас званичници.

Свијет 13.07.2015 | 09:37
Постигнут договор: Грчка остаје у ЕУ!

"Договор", написао је белгијски премијер Шарл Мишел на "Твитеру".

Портпарол Владе Грчке написао је на истом сервису: "Изгледа да имамо договор."

Преговори су трајали до дубоко у ноћ, а јутрос се на столу нашао нацрт новог, компромисног приједлога трећег пакета финансијске помоћи Грчкој. За сада нема детаља о том споразуму.

Грчки министар рада Панос Скурлетис раније је рекао да је понуђено рјешење неодрживо и да ће за његово прихватање и провођење Влади бити потребна подршка опозиције.

Он је додао да очекује пријевремене изборе у Грчкој касније ове године.

Опозициона грчка странка "То потами" саопштила је раније да неће ући у владу националног јединства са владајућом "Сиризом", али да ће подржати рјешење јер је то национални интерес.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мики-БЛ

13.07.2015 08:26

Јеадан од закључака. "Председник еврогрупе, холандски министар финансија Јерен Дајслблом, истакао је да је „проблем поверења“ у намере грчке владе да спроведе пакет реформи коначно превазиђен. Он је објаснио да је Грчка пристала на кључни захтев поверилаца да средства добијена приватизацијом пребаци у посебан фонд у Луксембургу како би се обезбедило да се она троше на отплату дугова, а не на плате и пензије." За свакога нормалног је ово заиста логично и прихватљиво, ја се ипак бринем за нашу бућност а није нам сјајна сигурно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто

13.07.2015 10:36

Питам се зашто су Грци излазили на референдум, мислио је Ципрас да ће уплашити ЕУ, па је сада ипак погазио вољу народа, које ли ироније.

Name

Милојко

13.07.2015 10:46

Џаба потрошише онолике МИЛИОНЕ ЕВРА за референдум. Сада су пристали на много горе услове, а зато нико нече одговарати, изгледа да су Грци навикли да олако троше Евре.

ОДГОВОРИТЕ