Postignut dogovor: Grčka ostaje u EU!

Lideri evrozone postigli su dogovor na maratonskom samitu u Briselu o Grčkoj, izjavili su danas zvaničnici.

Svijet 13.07.2015 | 09:37
Postignut dogovor: Grčka ostaje u EU!

"Dogovor", napisao je belgijski premijer Šarl Mišel na "Tviteru".

Portparol Vlade Grčke napisao je na istom servisu: "Izgleda da imamo dogovor."

Pregovori su trajali do duboko u noć, a jutros se na stolu našao nacrt novog, kompromisnog prijedloga trećeg paketa finansijske pomoći Grčkoj. Za sada nema detalja o tom sporazumu.

Grčki ministar rada Panos Skurletis ranije je rekao da je ponuđeno rješenje neodrživo i da će za njegovo prihvatanje i provođenje Vladi biti potrebna podrška opozicije.

On je dodao da očekuje prijevremene izbore u Grčkoj kasnije ove godine.

Opoziciona grčka stranka "To potami" saopštila je ranije da neće ući u vladu nacionalnog jedinstva sa vladajućom "Sirizom", ali da će podržati rješenje jer je to nacionalni interes.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Miki-BL

13.07.2015 08:26

Jeadan od zaključaka. "Predsednik evrogrupe, holandski ministar finansija Jeren Dajslblom, istakao je da je „problem poverenja“ u namere grčke vlade da sprovede paket reformi konačno prevaziđen. On je objasnio da je Grčka pristala na ključni zahtev poverilaca da sredstva dobijena privatizacijom prebaci u poseban fond u Luksemburgu kako bi se obezbedilo da se ona troše na otplatu dugova, a ne na plate i penzije." Za svakoga normalnog je ovo zaista logično i prihvatljivo, ja se ipak brinem za našu bućnost a nije nam sjajna sigurno...

ODGOVORITE
Name

Zašto

13.07.2015 10:36

Pitam se zašto su Grci izlazili na referendum, mislio je Cipras da će uplašiti EU, pa je sada ipak pogazio volju naroda, koje li ironije.

Name

Milojko

13.07.2015 10:46

Džaba potrošiše onolike MILIONE EVRA za referendum. Sada su pristali na mnogo gore uslove, a zato niko neče odgovarati, izgleda da su Grci navikli da olako troše Evre.

ODGOVORITE