Сарадња полиција Српске и Брчко дистрикта

Све полицијске и друге агенције морају одлучно ући у борбу против тероризма и свих видова екстремизма који пријете и БиХ, а у том правцу и Полиција Брчко дистрикта ће ускоро формирати посебну јединицу, сагласили су се у изјавама након састанка у Брчком, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и шеф Полиције дистрикта Горан Писић.

Босна и Херцеговина 10.07.2015 | 20:55
Сарадња полиција Српске и Брчко дистрикта

Они су данас разговарали о заједничкој борби против свих видова криминала, тероризма и екстремног насиља. Добра сарадња која је интензивна нарочито у посљедњих шест година биће и озваничена потписивањем Меморандума у коме ће бити дефинисани правци заједничког дјеловања.

„Сви наши ресурси, од образовних капацитета за школовање кадрова, обуке и стручних специјалистичких курсева као и материјално техничких средстава, биће и убудуће доступни Полицији дистрикта", рекао је министар Лукач.

Одговарајући на новинарско питање везано за предузете мјере безбједности комеморативног скупа сутра у Сребреници, Лукач је рекао да су „предузете опсежне припреме и да ће сваки покушај било каквог инцидента бити спријечен а виновници ухапшени".

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

борац

10.07.2015 21:09

Шта рећи два професионалца, коначно конкретне ствари договорене, полиција Брчко Дистрикта коначно добила одговорног, часног и поштеног шефа полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

10.07.2015 22:26

Брцко Дистрикт испаде у БИХ ко Куваит измедју Ирака и Ирана :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

11.07.2015 06:46

Свака част Писићу, држи се оних у које имаш повјерења...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муп

12.07.2015 12:13

Док је он водио крим. полицију у Бањалуци, били смо најбољи у региону

ОДГОВОРИТЕ