Saradnja policija Srpske i Brčko distrikta

Sve policijske i druge agencije moraju odlučno ući u borbu protiv terorizma i svih vidova ekstremizma koji prijete i BiH, a u tom pravcu i Policija Brčko distrikta će uskoro formirati posebnu jedinicu, saglasili su se u izjavama nakon sastanka u Brčkom, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i šef Policije distrikta Goran Pisić.

Bosna i Hercegovina 10.07.2015 | 20:55
Saradnja policija Srpske i Brčko distrikta

Oni su danas razgovarali o zajedničkoj borbi protiv svih vidova kriminala, terorizma i ekstremnog nasilja. Dobra saradnja koja je intenzivna naročito u posljednjih šest godina biće i ozvaničena potpisivanjem Memoranduma u kome će biti definisani pravci zajedničkog djelovanja.

„Svi naši resursi, od obrazovnih kapaciteta za školovanje kadrova, obuke i stručnih specijalističkih kurseva kao i materijalno tehničkih sredstava, biće i ubuduće dostupni Policiji distrikta", rekao je ministar Lukač.

Odgovarajući na novinarsko pitanje vezano za preduzete mjere bezbjednosti komemorativnog skupa sutra u Srebrenici, Lukač je rekao da su „preduzete opsežne pripreme i da će svaki pokušaj bilo kakvog incidenta biti spriječen a vinovnici uhapšeni".

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

borac

10.07.2015 21:09

Šta reći dva profesionalca, konačno konkretne stvari dogovorene, policija Brčko Distrikta konačno dobila odgovornog, časnog i poštenog šefa policije.

ODGOVORITE
Name

Bravo

10.07.2015 22:26

Brcko Distrikt ispade u BIH ko Kuvait izmedju Iraka i Irana :-)

ODGOVORITE
Name

Kole

11.07.2015 06:46

Svaka čast Pisiću, drži se onih u koje imaš povjerenja...

ODGOVORITE
Name

Mup

12.07.2015 12:13

Dok je on vodio krim. policiju u Banjaluci, bili smo najbolji u regionu

ODGOVORITE