Мост који “раздваја”

Мјештани насеља Чесма удаљеном мање од пет километара од центра Бањалуке годинама муку муче са лошим мостом који насеље повезује са градом. Тај мост је у мајским поплавама оштећен, а градска власт је преко њега ограничила промет, што им је додатно отежало живот.

Република Српска 09.07.2015 | 22:18
Мост који “раздваја”

Након санације моста послије мајских поплава градске власти су забранили пролаз камионима што је мјештане оставило без могућности да дотјерају огрјев и остале сировине до својих кућа.

Представници градских власти су до сада више пута обилазили мост и обећавали градњу новог, али до сада ништа није урађено.

“Проблем су мостови, да стварно ови људи се муче да је то апсурд у 21. вијеку. Ја мислим да не смијемо у политику нит требам нит могу. Мислим да би се то требало најхитније ријешити”, каже мјештанин Лазар Баровић.

Најгоре је пољопривредницима који не могу да дотјерају машине до својих њива. Сналазе се на све начине. Неки пољопривредну механизацију до својих њива превозе и преко ријеке што је небезбиједно и често доводи до кварова. Мјештани тврде да другог избора немају.

“Сад је тај мост заварен, тако да не можемо прећи са машинама, не можемо чак ни тракторима који је у килажи малог аута. Чак и ријеку прелазимо, вучемо се некад је дубока вода некад и ризикујемо, некад плаћамо да дођемо до својих земаља”, свједочи Миодраг Ранковић.

Из Градске управе су поручили да су се тек сада стекли услови за градњу новог моста, без обзира што је најављиван од прошле године.

На приједлог Фонда солидарности мост ће се градити кредитним средствима, а избор извођача почеће у септембру. Мјештани се надају да ово није само још једно обећање којих су се наслушали протеклих година.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар