Most koji “razdvaja”

Mještani naselja Česma udaljenom manje od pet kilometara od centra Banjaluke godinama muku muče sa lošim mostom koji naselje povezuje sa gradom. Taj most je u majskim poplavama oštećen, a gradska vlast je preko njega ograničila promet, što im je dodatno otežalo život.

Republika Srpska 09.07.2015 | 22:18
Most koji “razdvaja”

Nakon sanacije mosta poslije majskih poplava gradske vlasti su zabranili prolaz kamionima što je mještane ostavilo bez mogućnosti da dotjeraju ogrjev i ostale sirovine do svojih kuća.

Predstavnici gradskih vlasti su do sada više puta obilazili most i obećavali gradnju novog, ali do sada ništa nije urađeno.

“Problem su mostovi, da stvarno ovi ljudi se muče da je to apsurd u 21. vijeku. Ja mislim da ne smijemo u politiku nit trebam nit mogu. Mislim da bi se to trebalo najhitnije riješiti”, kaže mještanin Lazar Barović.

Najgore je poljoprivrednicima koji ne mogu da dotjeraju mašine do svojih njiva. Snalaze se na sve načine. Neki poljoprivrednu mehanizaciju do svojih njiva prevoze i preko rijeke što je nebezbijedno i često dovodi do kvarova. Mještani tvrde da drugog izbora nemaju.

“Sad je taj most zavaren, tako da ne možemo preći sa mašinama, ne možemo čak ni traktorima koji je u kilaži malog auta. Čak i rijeku prelazimo, vučemo se nekad je duboka voda nekad i rizikujemo, nekad plaćamo da dođemo do svojih zemalja”, svjedoči Miodrag Ranković.

Iz Gradske uprave su poručili da su se tek sada stekli uslovi za gradnju novog mosta, bez obzira što je najavljivan od prošle godine.

Na prijedlog Fonda solidarnosti most će se graditi kreditnim sredstvima, a izbor izvođača počeće u septembru. Mještani se nadaju da ovo nije samo još jedno obećanje kojih su se naslušali proteklih godina.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar