Шта у Хрватској чека капетана Драгана

"Одвели су га. Драган није имао појма да ће га екстрадирати ових дана..." Ово су речи које је јуче у два сата по нашем времену Нада, супруга Капетана Драгана, пошто је он предат хрватским полицајцима, упутила Сави Штрпцу, сведоку-експерту на суђењу Капетану у Сиднеју.

Регион 09.07.2015 | 09:55
Шта у Хрватској чека капетана Драгана

"Питате ме како је Нада?! За разлику од њега, она је ово очекивала, читала је... Није било као гром из ведра неба с обзиром на то да је процурила вест да ће га испоручити до 15. јула. Она само моли Бога да му се нешто непредвиђено не деси у путу и у затвору. Моли Бога да све буде у реду", каже Штрбац.

Он открива да је Капетан Драган већ изабрао своје браниоце.

"Потписана су два пуномоћја, а док се то и званично не објави, заступаће га адвокат ког су изабрали по службеној дужности. Реч је о адвокатима из хрватске адвокатске коморе које је он изабрао и које ће плаћати Аустрија", наводи Штрбац за Наше новине.

Васиљковић је јуче предат хрватским полицајцима, с којима је из Сиднеја кренуо пут Загреба, одакле ће бити пребачен у сплитски затвор.

Штрбац каже да га не би изненадило да Васиљковића у Загребу или у Сплиту дочекају групе националиста, фашиста, профашиста, али искључује могућност да ће било ко од њих моћи да му приђе и науди:

"До тога може довести управо објављивање тачног времена екстрадиције, што је неуобичајено. То треба да се ради дискретно и што је случај компликованији, дискреција је већа. Зашто је у овом случају овако, имам два образложења. Пошто је ово изборна година, а капетан се дуго чека, странка на власти жели да покаже успех ове владе. Друга, мени мање вероватна ствар јесте да је опозиција дошла до података и уз помоћ њих убира поене. Али с обзиром на то да Хрватска сада полаже испит, да је нова чланица ЕУ, да је тражила човека и добила га, њему не сме да фали длака с главе. Не сме Хрватска да дозволи да му се било шта догоди. То би били за њу лоши међународни поени."

Селаковић: Питање је да ли ће имати фер суђење

Министар правде Никола Селаковић рекао је да је питање да ли ће Драган Васиљковић у Хрватској имати правично суђење и додао да ће му Србија помоћи у складу са законом.

"Мислим да би било боље кад би му се судило на неком другом месту. Васиљковић је и српски држављанини Србија ће учинити све да му помогне у складу са законом", каже он.

Извор: Србија данас

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

извиђач

09.07.2015 08:25

Маркач, Готовина, Орић...Кад ће се тим злотворима судити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостар

09.07.2015 09:29

Неће нико. Ослобођени су!

Name

Серафим

09.07.2015 08:34

Сви Хрвати и муслимани знају да ДРАГАН НИЈЕ ЦИНИО ЗЛОЦИНЕ И ДА ЈЕ ИМАО НАЈДИСЦИПЛИНОВАНИЈУ ЈЕДИНИЦУ, зато је велика провокација сто се њему суди а по командно0ј одговорности се не суди за ОЛУЈУ која је била геноцид и етницко цисцење пред оцима целога света.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пантер

09.07.2015 16:45

Па кад није поцинио злоцине стаце онда у затвору? Засто постене И оне који нису ниста радили полиција негања? Наравно да је радио И треба не само њега него све оне који су поцинили било какав злоцин у бајбукану стрпати. А има их богами јос на хиљаде сетају се слободно.

Name

сноуден

09.07.2015 08:58

Господине Селаковицу ако је нас дрзављанин Васиљковиц засто нисте оспорили његово изруцење Хрватској како Босна је то урадила у слуцају Ганиц,Дивјак,Ориц.Ако је крив судите му у Србији једино Србија своје дрзављане поклања дзелатима.Ти људи г Селаковицу Су бранили српски народ од оних управо који му данас суде.Страсно!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

агенда

09.07.2015 09:16

Сви срби у једној дрзави

ОДГОВОРИТЕ
Name

035

09.07.2015 10:52

Лепа села лепо горе па ти види.

Name

Синнy Боy

09.07.2015 09:23

Господин Васиљковић је пун као брод.Подмазаће све:од стражара,управника затвора па до министра ако не и премијера.Ови неће одолити масном залогају тако да че Васиљковић живити као бубрег у лоју,неће му длака фалити с главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вид

09.07.2015 09:36

Није јасно , ко плаћа адвокате Аустрија или Аустралија ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

па чега га

09.07.2015 09:39

Десет у лепини са више лука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ето

09.07.2015 09:44

Капетан Драган је бранио народ , а Селаковић сад никог не брани ...страх га кода му је пушка упрта у чело..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИА

09.07.2015 13:16

Боље је да је из авиона искочио него што иде у Хрватску

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

09.07.2015 15:34

Развалиће их капетан Драган, не могу му ништа. Он није чинио злочине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо 11.07.2015

11.07.2015 07:03

Услучају поново да се зарати,не знам да ли ће Срби поћи у рат. Република Српска има добре извозне шансе када је у питању производња воћа и поврћа, али се то недовољно користи, заједничка је оцена воћара и повртара Републике Српске. Видјели су да српски политичари до сада нису помпгли Србима услучају суђења у Хагу. Издадоше своје борце све, као што издадоше капетана Драгана. Срам вас политичари,Србије и Р.Српске.

ОДГОВОРИТЕ