Šta u Hrvatskoj čeka kapetana Dragana

"Odveli su ga. Dragan nije imao pojma da će ga ekstradirati ovih dana..." Ovo su reči koje je juče u dva sata po našem vremenu Nada, supruga Kapetana Dragana, pošto je on predat hrvatskim policajcima, uputila Savi Štrpcu, svedoku-ekspertu na suđenju Kapetanu u Sidneju.

Region 09.07.2015 | 09:55
Šta u Hrvatskoj čeka kapetana Dragana

"Pitate me kako je Nada?! Za razliku od njega, ona je ovo očekivala, čitala je... Nije bilo kao grom iz vedra neba s obzirom na to da je procurila vest da će ga isporučiti do 15. jula. Ona samo moli Boga da mu se nešto nepredviđeno ne desi u putu i u zatvoru. Moli Boga da sve bude u redu", kaže Štrbac.

On otkriva da je Kapetan Dragan već izabrao svoje branioce.

"Potpisana su dva punomoćja, a dok se to i zvanično ne objavi, zastupaće ga advokat kog su izabrali po službenoj dužnosti. Reč je o advokatima iz hrvatske advokatske komore koje je on izabrao i koje će plaćati Austrija", navodi Štrbac za Naše novine.

Vasiljković je juče predat hrvatskim policajcima, s kojima je iz Sidneja krenuo put Zagreba, odakle će biti prebačen u splitski zatvor.

Štrbac kaže da ga ne bi iznenadilo da Vasiljkovića u Zagrebu ili u Splitu dočekaju grupe nacionalista, fašista, profašista, ali isključuje mogućnost da će bilo ko od njih moći da mu priđe i naudi:

"Do toga može dovesti upravo objavljivanje tačnog vremena ekstradicije, što je neuobičajeno. To treba da se radi diskretno i što je slučaj komplikovaniji, diskrecija je veća. Zašto je u ovom slučaju ovako, imam dva obrazloženja. Pošto je ovo izborna godina, a kapetan se dugo čeka, stranka na vlasti želi da pokaže uspeh ove vlade. Druga, meni manje verovatna stvar jeste da je opozicija došla do podataka i uz pomoć njih ubira poene. Ali s obzirom na to da Hrvatska sada polaže ispit, da je nova članica EU, da je tražila čoveka i dobila ga, njemu ne sme da fali dlaka s glave. Ne sme Hrvatska da dozvoli da mu se bilo šta dogodi. To bi bili za nju loši međunarodni poeni."

Selaković: Pitanje je da li će imati fer suđenje

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je da je pitanje da li će Dragan Vasiljković u Hrvatskoj imati pravično suđenje i dodao da će mu Srbija pomoći u skladu sa zakonom.

"Mislim da bi bilo bolje kad bi mu se sudilo na nekom drugom mestu. Vasiljković je i srpski državljanini Srbija će učiniti sve da mu pomogne u skladu sa zakonom", kaže on.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

izviđač

09.07.2015 08:25

Markač, Gotovina, Orić...Kad će se tim zlotvorima suditi?

ODGOVORITE
Name

Mostar

09.07.2015 09:29

Neće niko. Oslobođeni su!

Name

Serafim

09.07.2015 08:34

Svi Hrvati i muslimani znaju da DRAGAN NIJE CINIO ZLOCINE I DA JE IMAO NAJDISCIPLINOVANIJU JEDINICU, zato je velika provokacija sto se njemu sudi a po komandno0j odgovornosti se ne sudi za OLUJU koja je bila genocid i etnicko ciscenje pred ocima celoga sveta.

ODGOVORITE
Name

panter

09.07.2015 16:45

Pa kad nije pocinio zlocine stace onda u zatvoru? Zasto postene I one koji nisu nista radili policija neganja? Naravno da je radio I treba ne samo njega nego sve one koji su pocinili bilo kakav zlocin u bajbukanu strpati. A ima ih bogami jos na hiljade setaju se slobodno.

Name

snouden

09.07.2015 08:58

Gospodine Selakovicu ako je nas drzavljanin Vasiljkovic zasto niste osporili njegovo izrucenje Hrvatskoj kako Bosna je to uradila u slucaju Ganic,Divjak,Oric.Ako je kriv sudite mu u Srbiji jedino Srbija svoje drzavljane poklanja dzelatima.Ti ljudi g Selakovicu Su branili srpski narod od onih upravo koji mu danas sude.Strasno!!!!

ODGOVORITE
Name

agenda

09.07.2015 09:16

Svi srbi u jednoj drzavi

ODGOVORITE
Name

035

09.07.2015 10:52

Lepa sela lepo gore pa ti vidi.

Name

Sinny Boy

09.07.2015 09:23

Gospodin Vasiljković je pun kao brod.Podmazaće sve:od stražara,upravnika zatvora pa do ministra ako ne i premijera.Ovi neće odoliti masnom zalogaju tako da če Vasiljković živiti kao bubreg u loju,neće mu dlaka faliti s glave.

ODGOVORITE
Name

vid

09.07.2015 09:36

Nije jasno , ko plaća advokate Austrija ili Australija ?

ODGOVORITE
Name

pa čega ga

09.07.2015 09:39

Deset u lepini sa više luka.

ODGOVORITE
Name

eto

09.07.2015 09:44

Kapetan Dragan je branio narod , a Selaković sad nikog ne brani ...strah ga koda mu je puška uprta u čelo..

ODGOVORITE
Name

CIA

09.07.2015 13:16

Bolje je da je iz aviona iskočio nego što ide u Hrvatsku

ODGOVORITE
Name

lolo

09.07.2015 15:34

Razvaliće ih kapetan Dragan, ne mogu mu ništa. On nije činio zločine.

ODGOVORITE
Name

Neđo 11.07.2015

11.07.2015 07:03

Uslučaju ponovo da se zarati,ne znam da li će Srbi poći u rat. Republika Srpska ima dobre izvozne šanse kada je u pitanju proizvodnja voća i povrća, ali se to nedovoljno koristi, zajednička je ocena voćara i povrtara Republike Srpske. Vidjeli su da srpski političari do sada nisu pompgli Srbima uslučaju suđenja u Hagu. Izdadoše svoje borce sve, kao što izdadoše kapetana Dragana. Sram vas političari,Srbije i R.Srpske.

ODGOVORITE